Kategorija:

Na prelepo deževno soboto je v Šenčurju potekal že tradicionalni kriterij, v organizaciji kranjske Save. Popolnoma razmočena cesta je zahtevala previdnost in hkrati spretnost, saj je krog meril le nekaj več kot kilometer. Pravi »ringlšpil« kot radi rečemo.
Kljub kislemu vremenu, smo imeli na startu svoje predstavnike. Kot prvi se je v boj z vremenom, progo in nazadnje sotekmovalci podal Martin Lavrič. Vso dirko se je vozil v ospredju in tako na enem od letečih ciljev pobral 2 točki, kar je zadostovalo za končno 7. mesto. Dirko sta sicer po pobegu dobila Žiga Jerman (Radenska AS) z 31 točkami, ter njegov klubski kolega Tadej Pogačar z 21 točkami. Tretji je bil Nik Čemažar (Sava) z 13 točkami.
Takoj za mlajšimi mladinci so v akcijo stopili starejši. Tukaj so bili na startu isti trije kot že vso sezono – Žiga Čuk, Matic Grošelj in Simon Čibej. Oster tempo že od starta je bil posledica za kar lep osip tekmovalcev. Na žalost je moral premoč priznati tudi Žiga, ki ga je metla v 12. krogu odstranila iz dirke. Simon in Matic pa sta ostala v glavnini, ves čas poskušala z napadi, a predvsem kolesarji Radenske niso dovolili bega, saj so imeli spredaj Jureta Stepišnika, ki je dobil dirko po solo begu (45 točk).  Napadi so se vseeno kar vrstili, vendar so bili do sprintov za točke nevtralizirani. Na koncu sta končala Matic 12., Simon pa 14.
V članski konkurenci pa sta se pomerila tudi dva bivša slogaša in sicer Žiga Grošelj in Miha Poljanec. Na koncu je Miha končal kot deveti (3 točke), Žiga pa kot dvanajsti (2 točki).

Rezultati

Fotografije pa nam je tokrat poslala naša prijateljica Maruša Kerpan

VNS_01

VNS_07

VNS_03

VNS_10

VNS_06

VNS_02

DSC_1959