Kategorija:

Predzadnja dirka SLO pokala olimpijskega krosa v organizaciji Orbee Geaxa je v izvedbi kratkega krosa potekala v nam bližnjem Črnem Vrhu. Poleg slovenskih tekmovalcev, so se dirk udeležili tudi sosedje iz italijanske Furlanije, kar je dirki dalo mednaroden pečat. Na žalost so počitnice in bolezen nekoliko okrnila Slogine vrste, so se pa zato nastopajoči zaradi dežja in blata morali še toliko bolj potruditi. Kot je za izvedbe kratkega krosa že nekako v praksi, z boji pričnejo ženske, veterani in amaterji. Tu nas je zastopal Boris Tušar, ki je med veterani I osvojil sedmo mesto. Za njimi so se na progo podali najmlaši, kjer sta v kategoriji deklic U9 Hana Gnezda in Ivana Rosa Novak s prvim in tretjim mestom ponovno posegli po zmagovalnem odru.
Sledil je start kategorij do 11 let, kjer je na svoji drugi dirki Nuša Moroz prikolesarila do brona (mimogrede in nenazadnje: naj se prst čim hitreje zaceli wink), le mesto za njo, pa je tekmo končala Špela Čuk. Pri fantih iste kategorije, sta bila v izredno močni konkurenci naša najboljša Jan Kenda in Jošt Svetličič na osmem oz. devetem mestu, Marcel Skok je osvojil dvanajsto mesto, štiri mesta za njim, pa je končal Jure Čibej. Prav tako zelo močna konkurenca (veliko število prijavljenih je tudi botrovalo k temu, da so starta za U11 in U13 ločili) je spremljala fante U13, kjer je bil naš najboljši na devetem mestu Nace Gnezda, enajsti je dirko končal Aleš Skok, David Svit Novak pa štirinajsti.
Zelo vidne rezultate so osvojili tudi starejši fantje, saj je Anže Skok v kategoriji fantov do 15 let prepričljivo ugnal vse tekmece, Aljaž Tratnik je bil v kategoriji do 17 let četrti, v kategoriji do 19 let pa je bil Miha Tratnik Bajc tretji in Čibej Simon četrti.

rezultati