Nov dan, nova dirka. Tokrat povsem na drugem koncu Slovenije – v Prekmurju. Tudi trasa je imela povsem drugačen značaj – 5 km dolg krog brez vsakršnega vzpona.

Prvi so bili na štartu najmlajši, med njimi tudi Špela Čuk. Malce je ponagajal dež zaradi katerega je bila cesta spolzka in že v prvem ovinku je bilo kar nekaj tekmovalcev na tleh. Špela se je zapletu srečno izognila in v svojem tempu po ravnicah prevozila oba kroga. Pri tem je prehitela tudi nekaj fantov in ciljno črto prevozila kot sedma med deklicami. Njena povprečna hitrost pa je bila 27,33 km/h – bravo Špela.

Krog več so morali odpeljati dečki B med katerimi je bil tudi Anže Skok. Kolesarji so vozili v strnjeni skupini. Večjih napadov ni bilo. Pričakovali smo ciljni šprint in tako je tudi bilo. V zaključku Anže ni imel najboljše pozicije. Napadel je iz ozadja, a ga je pri tem žal zaprl eden od sotekmovalcev, tako da višje od osmega mesta tokrat ni šlo. Povprečna hitrost zmagovalca je znašala 35,76 km/h.

Med dirko dečkov A je rahel dež, ki nas je spremljal celo jutro ponehal in cesta se je posušila. Na vrsti pa je bila še dirka mlajših mladincev z našo standardno ekipo v zasedbi Luka Laharnar, Martin Lavrič, Simon Čibej in Žiga Čuk. Tudi tokrat so bili naši fantje zelo aktivni, vseskozi napadali in pokrivali napade, a vseh se vendarle ni dalo pokriti. Tako je v drugi tretjini odločilen napad uspel Mitji Zupančiču (Adria Mobil), ki je s solo vožnjo v zadnjih nekaj krogih privozil neulovljivo prednost in zasluženo slavil zmago. Sledilo je še nekaj napadov, kjer so bili zraven tudi naši, a žal ni bilo prave kemije, da bi napad uspel. Vse bolj je bilo jasno, da bo tudi tukaj o preostalih mestih odločal šprint glavnine. Martin je v šprintu končal kot šesti, Žiga pa deveti. Luka je ciljno črto prevozil kot trinajsti, Simon pa kot šestnajsti. Povprečna hitrost zmagovalca je bila 40,80 km/h. 

Fotogalerija