Nedelja je bila tokrat tudi v znamenju Kamplc endura na Javorniku. Organizator se je zelo potrudil in trasiral tri lepe etape. 1. etapa je bila precej tehnične narave, veliko band, kamenja, korenin in predvsem veliko zaprtih ovinkov iz katerih je bilo treba poganjati na vso moč. Pred soočenjem z etapo je bilo treba brcati v klanec po makadamu nekje 40min. Po tehničnem delu je sledil bolj ravninski, tu so prišli na račun predvsem tisti z več kondicije in taki, ki imajo radi hitrost.  2. etapa je potekali izven bike parka, tako da je bil teren bolj mehak in prijaznejši .  Sledil je kratek transfer in najdaljša etapa, ki je bila mešanica obeh poprej.  Bila je najbolj naporna,  treba je bilo pokazati tudi nekaj letalnih sposobnosti.  Po treh etapah si je vsak tekmovalec zaslužil 30 minutni odmor, a 30min je kmalu minilo saj je bilo potrebno vse skupaj ponoviti. Teren se je povsod lepo sušil in stanje na progah je bilo veliko boljše kot na petkovem treningu.
Kamplc enduro 2013 sva se, tako kot lani, udeležila le dva Slogina tekmovalca  – David Vogrin in Miha Tratnik Bajc.  David je absolutno zasedel  34.  mesto, v svoji kategoriji pa 20. Tako je izboljšal svoj rezultat od koroškega endurota, kjer je bil 36. in 24. med elito.  Če nekajkrat ne bi zletel  s proge, bi verjetno bilo še boljše. Miha  je absolutno osvojil 24. mesto , v svoji kategoriji je po prvih treh etapah nadoknadil minutni zaostanek in prišel na 3. mesto. 
Nepozabna dirka, vse je teklo kot po maslu, večjih težav tako nismo imeli ne tekmovalci, kot tudi ne organizatorji.  Lani je tu bilo prav svinjsko, v pravem pomenu besede – na tone blata, uspelo pa nam je odpeljati le eno etapo od predvidenih šestih. Upamo da bo naslednje leto še boljše in Slogina ekipa ne bo štela le dveh tekmovalcev. 

EndM