Nedelja je bila rezervirana za novo pokalno dirko, ki je bila hkrati tudi zadnja letošnja dirka za pokal Alpe Adria. Vozili so kriterij na 1000 metrov dolgem notranjem krogu hipodroma v Lenartu, kjer so imeli v vsakem drugem krogu šprint za točke. Če so bile dolžine dirk za kategorije dečkov še nekako primerne, pa mlajši mladinci in mladinci že dolgo niso vozili tako kratkih dirk …

Dirko so kot po navadi otvorili dečki in deklice C. Ob boku večjih kolesarjev je pogumno štartala tudi Špela Čuk. Počasen prvi krog, nato pa zelo hiter drugi in mlajši kolesarji so odpadali od skupine. Sledil je prvi šprint nato pa se je grupa ustavila. Mlajši so ravno priključili, ko je glavnina spet močno pospešila. V takem ritmu je potekala cela dirka – vseh osem krogov. Tempo je bil prehud in Špela kljub zagrizeni borbi ni mogla več priključiti. V šestem krogu so jo dohiteli starejši, zato je bila prisiljena odviti na stran.

Naslednji od naših je bil Anže Skok v kategoriji dečkov B, pred njimi pa deset krogov in pet kompletov točk. V prvem šprintu je bil Anže za las ob točke, a že v drugem je to popravil in osvojil vseh pet za prvega, ki je prečkal črto. V naslednjem krogu se je zapletlo nekaj kolesarjev, med njimi tudi Anže, ki je nesrečno padel na pred nedavnim poškodovano koleno. To je zanj pomenilo konec dirke.

Največjo udeležbo smo imeli pri mlajših mladincih kjer so naše barve branili Martin Lavrič, Žiga Čuk, Simon Čibej in Luka Laharnar. Zgolj šestnajst krogov dolga dirka je bila garant, da bo šlo na polno že od štarta. V prvem šprintu naših ni bilo zraven, v drugem pa je Martin odlično šprintal in dobil boj z ostalimi. Krog oddiha, nato napade Žiga in osvoji tri točke. Že v naslednjem šprintu je potegnil Simon in prišel do tretjega mesta. Nov šprint – v boju za točke sta bila tokrat Martin in Luka, ki je bil le za nekaj centimetrov prekratek. V zadnjem krogu je Martin še enkrat udaril in si zagotovil nove tri točke za drugo mesto. Vmes so se seveda dogajali tudi poizkusi pobegov, kjer so bili Simon, Luka in Žiga zelo aktivni. Odločilen pobeg je nekje na polovici dirke uspel Mitji Zupančiču (Adria Mobil), ki je pobral vse preostale šprinte ter si tako zagotovil zmago. Po nekoliko čudnem preštevanju točk so sodniki določili končno razvrstitev: Martin je bil peti, Žiga enajsti, Simon petnajsti, Luka pa triindvajseti …

Kot zadnji so štartali starejši mladinci, za katere je bilo na razpolago devet kompletov točk v osemnajstih krogih. Pesti smo držali za Miha Poljanca v dresu Save. Tudi tukaj je šlo na polno že od štarta in Miha je bil zelo aktiven. Kar nekajkrat je bil v boju za točke, ter jih zbral zadostno število za končno šesto mesto.

Fotogalerija