Sobotno popoldne smo s cestno ekipo preživeli v Novem mestu. Tokrat sta se standardni ekipi mlajših mladincev pridružila še Anže Skok in Špela Čuk.

Na nekaj več kot kilometer dolg krog, ki ima dokaj zahteven vzpon, se je v kategoriji dečki in deklice C kot prva podala Špela. Korajžno vozila vse do petega kroga, ko jo je iz dirke izločila metla. Kljub temu si za borbenost zasluži vse pohvale še posebno zato, ker je bila med najmlajšimi in bo tako v tej kategoriji vozila še tri leta.

Med dečki B je bil naš adut Anže – tokrat v majici državnega prvaka. Vseskozi je vozil v ospredju in kontroliral potek dirke, na koncu pa mu je v šprintu za zmago nekoliko zmanjkalo moči, a kljub temu je ciljno črto prevozil kot tretji. Glede na to, da po poškodbi še ni tisti pravi Anže, je to več kot odličen rezultat.

Mlajši mladinci so ostro zastavili, tako da se je skupina hitro redčila. Naši fantje so se dobro borili in poizkušali z napadi. Nekaj krogov pred ciljem sta pobegnila kolesarja Adrie, tako da so domačini slavili dvojno zmago. O tretjem mestu pa je odločil šprint skupine v katerem je Martinu sprva dobro kazalo, nato pa ga je malo zmanjkalo in končal je na sedmem mestu. Simon je bil deseti, Žiga dvanajsti, Luka pa osemnajsti. Povprečna hitrost zmagovalca je bila le nekaj pod 39 km/h.

Fotogalerija