V nedeljo 26. junija smo bili na najpomembnejši dirki v koledarskem letu.  To je bilo državno prvenstvo na cesti, ki je potekalo blizu Novega mesta v vasi Gabrje. Med mlajšimi mladinci sta bila na štartu dva, Martin Lavrič in Luka Laharnar. Luka je imel smolo, saj je že v začetku drugega kroga dobil defekt in preden so uspeli odpraviti težavo je mimo prišla metla ter ga izločila iz dirke. Martin pa se je dobro držal, nekaj časa tudi bežal, a so jih ujeli in na koncu v je šprintu grupe iztržil sedmo mesto.

Pri starejših mladincih pa so nas zastopali štirje: Matic Grošelj, Žiga Čuk, Simon Čibej in Miha Tratnik Bajc. Žiga je v drugem krogu odstopil zaradi zdravstvenih težav, Mihatu je nekaj kasneje ponagajal menjalnik. Nekje na polovici dirke je od grupe odpadel Simon, nekaj krogov kasneje je imel težave še Matic, ki je nato počakal Simona in mu pomagal, da sta skupaj prišla do konca. Matic je tako opisal dirko: 

Prevoziti smo morali 9 krogov po približno 11km. Dirka je bila zelo težka, saj je bilo kar 2060m višinske razlike. Že od prvega kilometra so sledili prvi napadi domačinov (Adrie mobil). Prvi resnejši napad pa je bil v drugem krogu. V pobeg je šel tudi zmagovalec te dirke Luka Čotar (Hit casinos). V grupi smo vsi mislili, da ta pobeg nebo šel daleč, saj je bilo zelo zgodaj, a na koncu se je izkazalo, da grupa vodilnih ne bo več ulovila. Zame najbolj težak trenutek je bil v začetku šestega kroga, saj je tempo diktiral reprezentant Matic Veber (KK Bled). Takrat se je tudi naredila selekcija. Zaostal sem za grupo in ni bilo druge kot iti do konca. Pridružil se mi je tudi Simon s katerim sva potem šla skupaj do konca. Na koncu sva se udarila v šprintu in tega je dobil že omenjeni prej. Z dirko sem bil zadovoljen, ker sem videl da lahko naredim tudi nekaj več. Jutri je že nova dirka in upam na še eno dobro uvrstitev. To je bilo vse z moje strani. 

Rezultati