Le nekaj dni po končanem DP, so se najmlajši tekmovalci zopet pomerili. Kot je že tradicija zadnjih let, na praznični dan dirko za pokal mladih gostijo Ravne z njihovimi kolesarskimi zanesenjaki.

Tudi tukaj je zahtevnost prog sledila tistim z državnega prvenstva, tako da so lahk tukaj dosežene uvrstitve realna primerjava. Mogoče komu celo tolažba, če je bila uvrstitev tukaj boljša, kot se jo je morebiti nadejal konec prejšnjega tedna.

Naših najmlajših fantov tokrat na štartu ni bilo, saj so na zasluženih počitnicah. Le te pa še čakajo Hano Gnezda, ki je bila ponovno najhitrejša, še eno drugo mesto več pa je tudi tokrat osvojila Ivana Rosa Novak. Špeli Čuk za mesto ni uspelo ponoviti doseženih sobotnih stopničk, so se pa fantje v kategorji U11, le-tem precej pribljižali, oz. jih nekoliko izboljšali. Jošt Svetličič je bil sedmi, Jan Kenda je ponovno osvojil osmo mesto, enajsti je bil Vit Felc, medtem ko je Marcel Skok dosegel trinajsto mesto. V kategoriji fantov U13, so Maj Felc, Nace Gnezda, Jakob Tratnik, David Svit Novak in Aleš Skok osvojili šesto, deveto, dvanajsto, trinajsto in petnajsto mesto, Anže Skok je v skupini še za razred starejših ponovil suvereno zmago, Janez Mohorič pa je s šestnajstim mestom osvojil največje število točk za točkovanje slovenskega pokala. Obilo tehničnih težav s kolesom pa je imel naš edini preostali tekmovalec Aljaž Tratnik, ki mu vsled tega ni uspelo pritekmovati višje od šestega mesta.

Sedaj sledijo kratke počitnice, potem pa priprave za zaključne tri dirke, ki bodo pozno poleti, oz jeseni v Črnem Vrhu, Javorniškem Rovtu in Mengšu.