Prvo dirko v letu 2014 smo sicer odpeljali že v Vipavi, a to so bili le dolgovi od prejšnje sezone. Tako je bila letos otvoritvena dirka v Premanturi na Hrvašekm.  Dež nas je strašil še preden smo sploh startali, na našo srečo so imeli sosedje tokrat lepše vreme. 
Krog je bil dolg kar 4,2 km in posut z obilico kraškega kamenja, ki ni prizanašal nikomur. Veliko spustov in vzponov, vmes pa kakšen lep skok in lesen nadhod nad cesto. Organizator se je resnično potrudil, malce nelagodja je bilo le pri prestavitvi štartov  v posameznih kategorijah. 
Naša četa je tokrat štela štiri tekmovalce in dva spremljevalca. Pedala so prvi vrteli fantje v kategoriji U13 in U15, kjer se je Jakob Tratnik uvrstil na predzadnje mesto, Anže Skok pa je prigonil do 2. mesta. Sledili so mlajši mladinci, tu smo na štartu imeli Aljaža Tratnika, ki je končal na 3. mestu. V poslednji dirki tega dne se je na progo podal še Miha Tratnik Bajc, a se je po dobrem štartu veselica zaključila že prvi krog s predrto zraćnico, sreče ni blo niti po menjavi, ko je začelo puščati še spredaj. 
Dirkalni vikend je bila odlična generalka pred prvo dirko v slovenskem pokalu in pokazalo se je kako smo trenirali v pripravljalnem obdobju. Slovenski pokal štarta že prihodnji vikend v Mekinjah, upajmo le da si do časa priskrbimo kolesa. 

Fotke