Pretekli vikend je bil s tekmovalnega vidika za vse XC-jaše zelo naporen. Ne le, da sta bili tako sobota kot nedelja tekmovalni, tudi sami progi sta bili izjemno zahtevni.
 
Sobotni boji so prinesli sledeče uvrstitve: V kategoriji U9 je Hana Gnezda zaostala zgolj za zmagovalko, Ivana Rosa Novak pa je po tehnični težavi s kolesom pripešačila do šestega mesta. Pri dečkih je bil Žan Gnezda četrti, Filip Boškin šesti, medtem ko je Nace Jeram Leban debitiral (čestitamo) z osmim mestom.
V kategoriji U11 so Jošt Svetličič, Jan Kenda, Marcel Skok, Vit Felc in Jure Čibej osvojili osmo, deveto, enajsto, štirinajsto in sedemnajsto mesto, medtem ko  je bila Špela Čuk četrta med dekleti. V razredu starejših, je bil naš najboljši ponovno Maj Felc na šestem mestu, Nace Gnezda, David Svit Novak in Aleš Skok so se razvrstili od devetega do enajstega mesta, medtem ko je bil Jakob Tratnik štirinajsti.
Našo najboljšo uvrstitev je v Kamniku z drugim mestom v kategoriji do petnajst let osvojil Anže Skok, v isti kategoriji je Janez Mohorič osvojil devetnajsto mesto. Med mlajšimi mladinci je Aljaž Tratnik prikolesaril do šestega mesta, enako uvrstitev je med mladinci osvojil Miha Tratnik Bajc, mesto za njim pa je dirko končal Simon Čibej, kot deseti pa je dirko končal Damjan Jeram v kategoriji veteranov I.
 
Še večjega uspeha smo bili deležni v nedeljo na Hrvaškem, kjer je bila dirka še močneje mednarodno obarvana. Hana Gnezda je pri deklicah U9 zmagala, Ivana Rosa Novak pa je osvojila četrto mesto. Tudi pri fantih te kategorije smo imeli zmagovalca, tokrat je bil to Filip Boškin, Žan Gnezda pa je osvojil šesto mesto. Mesto slebšo uvrstitev je v kategoriji U11 osvojil Jošt Svetličič, Jan Kenda je ponovil uvrstitev iz Kamnika, prav tako Marcel Skok in Špela Čuk. Fantje do trinajst let, so tako kot tisti starejši, že izkusili precej močnejšo konkurenco, kot je navadno na tekmah slovenskega pokala. Kljub temu so osvojili spodbudne rezultate, saj je Nace Gnezda zaključil kot deseti, David Svit Novak kot trinajsti, Jakob Tratnik pa kot sedemnajsti. Anžetu Skok se znova ni izšlo za zmago v kategoriji U15, Janez Mohorič pa zaradi zapleta s prijavami od organizatorja žal ni dobil pravice za start frown. Med mlajšimi mladinci je Aljaž Tratnik s petim mestom dosegel lep mednarodni rezultat, prav tako Miha Tratnik Bajc in Simon Čibej med mladinci, ki sta končala kot šesti oz. osmi.

Rezultati in galerija slik na prijavim.se