V nedeljo so naši Slogovci dirkali na Ptuju. Trasa dirke – krog, katerega skoraj polovico predstavlja vzpon, dobro tretjino strm spust ter vmesna povezovalna ravnina, je dolga dobrih osem kilometrov.

Kot prvi se je s kokurenco spopadel Anže Skok. Še utrujen od dirke preteklega dne, ko se je okitil z naslovom državnega prvaka v krosu, je v ciljno črto v šprintu skupine prevozil kot peti.

Naslednji so štartali mlajši in starejši mladinci skupaj. Že od štarta je bil tempo napet in starejši, ki so štartali v ozadju so imeli probleme s prebijanjem naprej. Tako je že po nekaj kilometrih zaradi zapleta s sotekmovalcem in tehničnih težal ob strani ostal Žiga Čuk. Po posredovanju mehanika je sicer nadaljeval z dirko, a skupina je bila že daleč in nekaj krogov kasneje je bil primoran končati. Le nekaj kasneje so se pri Mihi Tratnik Bajcu pojavile težave z menjalnikom, ki tako ni mogel več slediti tempa glavnine. Tudi njega so kakšen krog pred koncem prehiteli ostali kolesarji in to je zanj pomenilo konec dirke. Napadi so se nenehno vrstili in v drugem krogu je pobeg uspel dvojici, ki sta si privozila že kar lepo prednost. Glavnina pa se je postopno manjšala saj tempo ni popuščal. Skupina se je razpolovila a Martin Lavrič, Luka Laharnar, Matic Grošelj in skupina se je razpolovila so bili v prvi skupini. Dva kroga do cilja se je s sotekmovalcem  zapletel še Luka in odpadel od skupine. Poskusil jih je uloviti, a je imel težave s krči, tako da je v cilj pripeljal nekaj za drugo skupino. Ciljno črto je s kar nekaj prednosti kot prvi prevozi Žan Andrejaš (Radenska AS). V zadnjem kilometru se je prva skupina pošteno razvlekla a v šprintu se je Martin in končal kot drugi pri mlajših mladincih. Nekaj za njim sta v cilj privozila tudi Matic in Simon, ki sta pri starejših mladincih zasedla enajsto oz. dvanajsto mesto.

Rezultati

Fotogalerija