XCC Idrija Ledine 2015 je pod streho.  Veliko število tekmovalcev s spremljajočim osebjem in gledalcev je poskrbelo za čudovito vzdušje. Trasa sicer ni bila med tehnično zahtevnejšimi, zato pa je bila toliko bolj razgibana in tekmovalcem ni “pustila dihati”. Piko na i pa je postavilo še vreme, ki se nam tokrat ni izneverilo.

Kot prve so poleg amaterjev ter veteranov štartale ženske in tukaj seveda ni bilo dvoma – Tanja Žakelj (Rajd Trek / Unior Tools Team) je pokazala kdo je v Ledinah gospodar in svojo domačo dirko suvereno dobila pred drugo uvrščeno Tino Perše (Calcit bike team). Med amaterji je bil najboljši Tadej Podgornik (MBK sportR.si), pred Mitjo Kemperle (SC. COTTUR A.S.D.) in Borutom Križan (Energijateam.com). Alen Štucin za KD Sloga 1902 je dirko končal na četrtem mestu. Zlato medaljo pa je na svoji prvi dirki med amatekami odnesla Andreja Strnad (Scott team). Pri veteranih 1 je bil pričakovano najhitrejši Aleš Boškin (DEŠ fleš) pred klubskim kolegom Mitjo Černe. Na tretje mesto pa se je zavihtel  Janez Dejak (Energijateam.com). Za Slogo 1902 je Damjan Jeram v tej kategoriji dosegel trinajsto mesto. Pri veteranih 2 je bil prvi  domačin Robert Blaznik (MBK sportR.si), drugi Milan Urbančič (Scott team), tretji pa Aleš Rijavec (Energijateam.com). Med veterani 3 je Peter Vesel (UNI Team) tudi  z zmago dokazal, da izjemen uspeh na etapni dirki Cape Epicu ni bil naklučje. Za njim sta se na zmagovalni oder razvrstila še Time Zupan (Scott team) in Bojan Kemperl (Energijateam.com).

V naslednjem štartu so se pomerili člani in mlajši člani ter mladinci in mlajši mladinci. Pri članih sta za Energijateam.com dvojno zmago dosegla Jure Belak in Mitja Tancik, tretji pa je bil Matjaž Budin (MBK sportR.si). Med mlajšimi člani je bil najhitrejši Gregor Krajnc (Calcit bike team), drugi je bil Rok  Naglič (KK Ravne), tretji pa Peter Zupančič (Calcit bike team). Pri mladincih je zmago slavil Simon Čibej (KD Sloga 1902) pred Blažem Dragar (Energijateam.com) in Cirilom Zupan (Energijateam.com). Miha Tratnik Bajc je končal kot četrti, Aljaž Tratnik pa je cilj prevozil kot šesti. Med mlajšimi mladinci je bil prvi Miha Klemenčič (MBK sportR.si), drugi David Ivartnik (Energijateam.com), tretji pa Johan Habe (MBK sportR.si).

Sledile so dirke najmlajših. Pri dečkih do sedem let Maksu Majnik (Calcit bike team) pet krogov nikakor ni bilo dovolj, saj kljub zmagi kar ni hotel odnehati. Na drugem mestu je končal Lenart Dejak (Energijateam.com), tretji pa je bil Jakob Mlakar (MBK sportR.si). Aljaž Boškin je zaključil dirko kot deveti. Med deklicami do sedem let je slavila domačinka Sara Vegel, druga je bila Ela Križan, tretja pa Ajda Gnezda (KD Sloga 1902). Pri dečkih do devet let je Filip Boškin v dresu Sloge 1902 premagal vso konkurenco, drugi je bil Žan Lopatič  (Calcit bike team), tretji pa Job Brecelj (Energijateam.com). Barve Sloge 1902 je branil še Matic Česnik Pivk, ki je ciljno črto prevozil kot deveti. Za njimi je med deklicami do devet let zmagala Meta Janežič (Calcit bike team), druga je bila Eva Terpin (MBK sportR.si),  tretje mesto pa je  za KD Sloga 1902 dosegla Ivana Ros Novak. Hana Gnezda je bila četrta.

Na srednji krog so se podali dečki do enajst let, kjer je suvereno zmagal Žan Pahor (Calcit bike team), pred klubskim kolegom Ambrožem Volk. Tretji pa je bil Matej Kerec (KK Završnica). V dresu KD Sloga 1902 je Jošt Svetličič zasedel peto mesto. Marcel Skok in Žan Gnezda pa sta bila sedmi in osmi.  Hana Kranjec Žagar (Calcit bike team) je bila premočna za tekmovalki MBK sportR.si Tino Smrdel in Ivano Klemenčič. Pri dečkih do trinajst let je bil najhitrejši Luka Janežič (Calcit bike team), za sta se uvrstila člana MBK sportR.si Jure Rus in Miha Smrdel. Nace Gnezda je bil četrti, Aleš Skok, David Svit Novak in Jan Kenda so se razvrstili od sedmega do devetega mesta, Tine Jereb je bil enajsti, Jakob Tratnik trinajsti, Jure Čibej in Matija Močnik pa sta končala na sedemnajstem oz. osemnajstem mestu. Pri deklicah iste starostne kategorije je bila najmočnejša Nuša Moroz (KD Sloga 1902), druga je bila Daša Mlakar (MBK sportR.si), tretja pa Špela Čuk (KD Sloga 1902). Kot naslednji so se v boj podali dečki do petnajst let – tukaj je bil prepričljivo najboljši Timotej Kocen (BK Mura avantura), za njim pa Matic Kranjec Žagar in Jaka Starman (oba Calcit bike team). Po nekaj letni odsotnosti se je na tekmovanja vrnil Peter Svetličič (KD Sloga 1902) in ciljno črto prevozil kot dvanajsti. Kot edina deklica do petnajst let je za Calcit bike team tekmovala  Nika Dečman. Med mladinkami je bila najhitrejša Vita Movrin, za njo pa Ana Movrin, kot tretja pa je v cilj prišla Tjaša Janežič (vse Energijateam.com).

Hvala vsem, ki ste prišli na dirko, bodisi kot tekmovalci ali pa kot gledalci. Še posebna zahvala pa gre “Ledincem in Pečničanom”, ki so pripomogli, da je bilo vzdušje res tisto ta pravo. Seveda pa ne smemo pozabiti na sponzorje, brez katerih si dirke ni mogoče predstavljati. Tokrat sta se s podporo še posebno izkazala RIWAL in SystemAir. Zahvala gre tudi redarjem in vsem ostalim, ki ste kakorkoli pripomogli k uspešni izvedbi dirke.

rezultati