Ptuj, domače mesto Poli salame in kjer pod mostom teče reka Drava je gostilo dirko cestnega kolesarstva Pokal Poli 2015. Pri mlajših kategorijah smo imeli na startu 3 tekmovalce v kategoriji dečki/deklice C.  Jan Kenda  je med našimi tekmovalci dosegel na zelo razgibani progi odlično 4. mesto. V drugi skupini, ki je zaostala v spustu, je prišel David Svit Novak in zasedel 13. mesto. Špela Čuk je v kategoriji deklice C dosegla 6. mesto. Po okrepčilu smo se nato modrejši za spoznanje kakšni so kamni pod Ptujskim mostom (mokri) in obljubljenimi trojanskimi krofi podali nazaj proti domačim krajem na še eno tekmovanje.

V skupni dirki mladincev (starejših in mlajših)  je bilo na startu kar lepo število tekmovalcev, ki so morali prevoziti šest krogov. Tukaj so barve Sloge 1902 branili Anže SkokAljaž Mugerli, Patrik Komel, Žiga Čuk in Martin Lavrič. Že v začetnih krogih se je dirka začela razpletati. Martin je bil v ubežni skupini, ostali naši pa so vozili v ospredju glavnine in tako se je dirka tudi odvila do konca. Patrik, Aljaž in Anže so dirko končali v glavnini, za Žigo je bila usodna metla, Martin pa je v ciljnem šprintu prišel do zmage. Tako nam je povedal po dirki:
Prvi krog dirke je bil bolj ogrevalen, nato pa je dirka že postala malo bolj zanimiva. Po poskusu pobega nekaterih kolesarjev se je na vzponu v tretjem krogu izoblikovala skupinica petih kolesarjev med katerimi sem bil tudi sam. Med njimi smo bili trije starejši mladinci in dva mlajša. Skupaj smo dokaj složno vozili do zadnjega kroga, v katerem pa se je začelo taktiziranje. V zadnjem kilometru je napadel Colnar (Adria), za njim pa se je podal Čemažar (Sava). Ker sta bila to mlajša mladinca, ju starejši mladinci nismo želeli loviti in smo jima prepustili da obračunata med sabo. Mi pa smo se pomerili v ciljnem sprintu v katerem sem bil najhitrejši in sem tako prišel do svoje prve zmage v letošnji sezoni. Hvala tudi ekipi, ki mi je pomagala po svojih najboljših močeh.

Rezultati
Fotogalerija – prijavim.se