Danes je potekala dirka v Zgornjem Gorju pri Bledu. Traso je zaznamovala ozka zavita cesta s strmim spustom ter še nekoliko bolj strmim klancem. Ekipo Sloge so tokrat predstavljali Anže Skok pri dečkih A, med mlajšimi mladinci pa so se borili Martin Lavrič, Aljaž Tratnik ter Luka Laharnar. Da pa je bilo še bolj napeto, je tik pred štartom cesto namočil dež …

Takoj po letečem štartu je napadel Anže z divjim spustom in na vso moč v strm klanec. Nihče mu ni mogel slediti. Že po prvem od desetih krogov je imel 10 sekund prednosti, nato pa je svojo prednost samo še povečeval. Na koncu je v cilj pripeljal z minuto in deset sekund prednosti pred sotekmovalci – velika zmaga. 

Sledil je štart mlajših mladincev. Aljaž in Luka sta dobro startala, Martin pa je ostal zaprt zadaj in je z divjo vožnjo skušal nadoknaditi zamujeno. V drugem krogu je bil v ovinku med hišami prehiter in je na polno priletel v podporni zid. Očividci so dejali, da je zgledalo precej hudo. Aljaž se je dobro držal v grupi, a nekje na sredi dirke je prišlo do okvare prednjega menjalnika in ostal je samo mali zobnik in posledično ga je metla dohitela. Luka je podobno kot Anže napadel takoj po letečem štartu, a so ga po dveh krogih ujeli. Zvrstilo se je več napadov in v enem se je grupa povsem razbilam on pa je ostal zadaj. Sledil je lov za ubežniki, kjer pa prav veliko pomoči ostalih ni imel, a nekaj jih je s sabo pripeljal do prve skupine. Takoj nato je spet poizkušal z napadom, a tudi tokrat brez uspeha. V predzadnem krogu napadejo trije, v zadnjem pa se odlepi še eden. Sedmerica pride skupaj do zakljucnega klanca in Lukatu je ostalo še dovolj moči, da je ciljno črto prevozil kot peti.

Rezultati

Fotke