V soboto 10.5. se je na Bledu odvijala tradicionalna cestna kolesarska dirka za kategorije deklice, dečki, mlajši in starejši mladinci in mladinke, ter master in amaterji. Pri slednjih smo videli nekaj znanih Idrijčanov nekdanjih Slogovcev. 

Trasa dirke je potekala od železniške postaje z daljšo ravnino in spustom do Blejskega jezera, ob obali jezera  do Zake in s strmim klancem do cilja na železniški postaji. Trasa je bila dolga 2950 metrov z višinsko razliko 50 metrov.
V dresu Sloga 1902 sta nas najprej zastopala Špela Čuk, ki je dosegla 6. mesto med deklicami C in Marcel Skok, ki je med dečki C dosegel 24.mesto

Za njimi se je na štart podal Anže Skok v kategoriji dečki A. V prvem krogu  je začel bežati, sledili  so mu še štirje kolesarji, do zadnjega kroga mu je sledil le Martin Colnar iz Adrije, ampak v zadnjem vzponu je bil Anže močnejši in je zmagal. 

 

Pri mlajših mladincih sta se borila Martin Lavrič in Aljaž Tratnik, Martin je odlično peljal in obvladoval tekmece celo dirko na koncu pa je fotofinish po nekaj nestrpnih minut čakanja  pokazal, da je osvojil 2.mesto in za las zgrešil zmago.  Aljaž se je izkazal na vzponih in  je osvojil 19.mesto.

 

V kategoriji starejših mladincev so nas zastopali Žiga Čuk, Simon Čibej, Miha Tratnik Bajc in Matic Grošelj. Žiga je osvojil 19. mesto. Na svoji debitantski dirki se je odlično držal Matic, ki je skoraj vso  dirko vozil v glavnini  vodilne skupine, kar nekaj časa je vozil tudi na čelu glavnine, na koncu je bil 20 (temu se lahko reče: najboljši golman med kolesarji, ali pa najbolši kolesar med golmani). Simon je bil  23. Mihata pa je žal pometla metla.

 

Vse dopoldne smo nestrpno spremljali DOS extrem 2014 in čestitamo tudi Alenu Štucinu za  osvojeno 2. mesto.

Rezultati

Fotke