Kategorija:

V Spodnjih Pirničah pri Medvodah so v soboto deklice in dečki imeli uvodno dirko, za mlajše mladince pa je bil to že četrti štart v sezoni. Medtem ko nas je med dečki zastopal le Anže Skok v kategoriji dečki B, pa je imela Sloga tretjo največjo ekipo pri mlajših mladincih. Sestavljali so jo Žiga Čuk, Simon Čibej, Luka Laharnar, Martin Lavrič, Aljaž Tratnik in Nejc Mrak.

Anže je odlično vozil in se vseskozi držal v ospredju, tako na klanec, kot tudi po ravnini. Nekih večjih napadov v tej dirki ni bilo in tako je zmagovalcu odločal šprint skupine. Anže je s šprintom nekoliko zamudil, a vseeno iztržil odlično tretje mesto. Šprint je tako dobil Bahč Gregor (Adria Mobil) pred Martinom Cunder (Radenska KD Življenje). Dvanajst krogov in 21,6km so prevozili s povprečno hitrostjo 34,36km/h.

Za navijače Sloge je bilo nato nekaj premora, potem pa so bili na vrsti mlajši mladinci, ki jih je čakalo 28 krogov. Že v prvem pa je nekdo od sotekmovalcev Žigatu priletel v prednje kolo in zvita feltna mu je preprečila nadaljevanje dirke. Številni napadi so se vrstili v vsakem krogu in Simon ter Luka in Martin so jih bolj ali manj uspešno pokrivali. Posledica teh napadov je bil zelo oster tempo dirkanja, kar pa je pomenilo tudi veliko dela za metlo. Ta je bila najprej usodna za Nejca in nekje na polovici dirke še za Aljaža. V istem krogu je samostojni pobeg uspel Pogačarju (Radenska KD Življenje), a ga je po nekaj krogih skupina ujela. Kmalu za tem pa nov napad trojice Kičin (Sava Kranj), Muhič (AdriaMobil) in Ustar (Radenska KD Življenje), ki so se hitro oddaljevali od skupine. Kičin je bil premočan tudi za ostala dva in si je privozil kar nekaj prednosti. Dva kroga pred koncem napadeta še Merčun (Radenska KD Življenje) ter Primožič (Sava Kranj) in tako je bila prva peterica znana. V boj za preostala mesta v deseterici sta se spustila tudi Luka in Martin, ki nam je z desetim mestom privozil prvo letošnjo točko. Luka je ciljno črto prečkal kot devetnajsti, v skupini pa je dirko zaključil tudi Simon. Povprečna hitrost je po prevoženih 50,4km in premaganih 450 višinskih metrih znašala 38,83km/h.

Rezultati

Fotogalerija