Po prvih pravih treningih na kolesih, ki so končno pregnali zimo tudi z naših trening terenov (no, zdaj je sneg zamenjal dež), smo se odpravili na premierno dirko »kratkega« krosa letošnjega pokala. Kratek kros, ki se odraža v času trajanja tekmovanja, zlasti v kategorijah starejših tekmovalcev, popestri s še dinamičnejšimi dirkami.
Najprej so se na tehnično najlažjem krogu spopadli najmlajši v kategorijah deklic in dečkov pod 7 in pod 9 let. Med najmlajšimi deklicami je zmagala Hana Gnezda, tik za njo pa je tekmovanje končala Ivana Rosa Novak. Pri dečkih kategorije do 9 let, pa je komplet medalj na prvi dirki s tretjim mestom dopolnil Jošt Svetličič. Vit Felc je bil peti, Marcel Skok deseti, še dve mesti za njim pa Staš Čuk.
Sledil je štart kategorij pod 11, pod 13 in pod 15 let, kateri so se že spopadli z daljšim vzponom raznovrstnih cstnih podlag, ter tehnično zahtevnejšim spustom, kateri je dodatno večal časovne razlike med bolje in slabše tehnično pripravljenimi tekmovalci. Špela Čuk je že drugič s prvim mestom dokazala, da je pred dekliško konkurenco v kategoriji U11, kjer sta med fanti za las za stopničkami zaostala Maj Felc in Nace Gnezda s četrtim in petim mestom. David Svit Novak je bil sedmi, Jakob Tratnik deveti, trinajsti Skok Aleš in Jure Čibej petnajsti. V kategoriji pod 13 let je med dekleti Barbara Čibej zmagala, Matej Lahajnar pa je osvojil bron med fanti. Prav tako bron je osvojil tudi Anže Skok v najstarejši kategoriji »srednjega kroga«.
Na najdaljšem krogu so nas zastopali predstavnik elite David Vogrin, ki je bil tokrat deveti, ter mladinci v kategoriji U17, kjer je Miha Tratnik Bajc k zmagi iz Vrtojbe tokrat dodal drugo mesto,  Simon Čibej je po srditem boju žal moral tretje mesto prepustiti tekmecu. Tik za njim pa se razvrstila še Aljaž Tratnik in Nejc Mrak.

Rezultati

Fotogalerija