Štart v novo sezono so v Dobrepolju začeli tudi cestni kolesarji s skupno dirko žensk mladincev in mlajših mladincev. Tam smo bili tudi mi z ekipo mlajših mladincev. Precej dolgo dirko so zaznamovale zelo nizke temperature, saj je bilo le nekaj stopinj nad ničlo, ter množični padci in pobegi. 

Junak uvodnih krogov je bil nedvomno Simon Čibej, ki je s pobegom začel takorekoč od štartne črte. V solo vožnji si je hitro nabral pol minute prednosti pred ostalimi. Glavnina je reagirala in začeli so z lovom. Simon je bil ujet malo pred letečim ciljem v četrtem krogu. Davek na hiter začetek je plačal nekaj krogov kasneje, ko je bil zaradi krčev primoran odstopiti. 

V ospredju skupine sta se dobro vozila tudi Žiga Čuk in Luka Laharnar. Malo preden je bil ubežnik ujet, so se začeli novi napadi. Dva kolesarja sta "zapela" in s seboj na tla potegnila še pol skupine. Luka je imel to smolo, da je vozil tik za njima in se zato padcu ni mogel izogniti. Čeprav krvav in raztrgan, je še poizkušal nadaljevati, a mehanske okvare tega niso dopuščale. Žiga se je tokrat uspešno prebil naprej. Nekaj krogov kasneje pa se je zgodil podoben scenarij. Glavnina je bila raztrgana in Žiga je žal ostal v zadnji skupini. Čeprav so si zelo prizadevali priključiti nazaj, jim to ni uspelo, saj so starejši mladinci narekovali oster tempo.

Krivec zato je bil poleg ostalih tudi Miha Poljanec, ki je v dresu kranjske Save poizkušal s pobegom, a so ga kasneje ujeli. Odločilen pobeg pa prikazal Žiga Ručigaj (Radenska KD življenje), ki je v cilj prišel  48 sekund pred Miho Tomažinom (Sava Kranj). Še nekaj sekund več pa je dirko zaključil Jono Božič (Adria Mobil). Miha je v končal v skupini kot štirinajsti. 

Med mlajšimi mladinci je dirko dobil Gorazd Per (Adria Mobil), pred Maticom Katrašnikom (Sava Kranj). Tretji pa je bil Grega Matija Černe (Grega Bole Bled).

Povprečna hitrost zmagovalca na 83,2km dolgi dirki je bila 37,97km/h. Štartalo je 92 kolesarjev in kolesark, do cilja pa jih je prišla le polovica oz. od 39 mlajših mladincev jih je ciljno črto prečkalo le enajst.

Fotogalerija

Foto Leon Andrejaš

Rezultati