Končno! Po dolgi zimi, ki se kar noče in noče posloviti, se je sezona 2013 tudi za gorske kolesarje začela. Mogoče malce nenavadno, saj se je pričela kar z dirko največjega ranga v državi, državnim prvenstvom v Eliminatorju, disciplini sprint krosa na izpadanje. Gre za dirke, ki navadno trajajo le od minute do dveh, so pa zato precej dinamične, rezultatsko pa lahko tudi precej nepredvidljive. Prvenstvo je gostila Ajdovščina, v organizaciji KK Črn trn.

Tekmovanja so se pričela že dopoldan, s kvalifikacijami, ter nadaljevala v zgodnjem popoldnevu z izločilnimi in finalnimi vožnjami. Kljub pomanjkanju treninga na kolesu, so naši kolesarji prikazali srčne boje s sotekmovalci iz številnih drugih slovenskih klubov. Končni izkupiček tekmovanja, je bil poleg dobrega treninga in nabiranja prepotrebnih kilometrov in izkušenj, dva naslova vice prvaka, ki sta ju osvojila David Svit Novak, ter Miha Tratnik Bajc v kategoriji U11 in U17. Anže Skok (U15) je s četrtim mestom končal tik pod odrom za zmagovalce,  Aljaž Tratnik in Nejc Mrak (oba U17), pa sta osvojila končno osmo oz. deveto mesto.

Ob dejstvu, da nas je na prvi tekmi spremljalo obilo smole, tako tekmovalne, kot tehnične (pri odpravi slednjih gre zlasti zahvala »mehaniku« Jožetu), se nam obeta lepa in napeta sezona!

Fotogalerija

Uradni rezultati