Zadnji julijski vikend so od petka do nedelje potekale cestno kolesarske dirke v Šenčurju in Kranju. Medtem, ko sta se prva dva dni za dobre uvrstitve borila le Anže Skok in Martin Lavrič, je bila v nedeljo zasedba precej močnejša na račun dečkov in deklic.

Petek:
Kriterijsko dirka po samem jedru Šenčurja je med mlajšimi mladinci začel Anže. V prvih dveh sprintih od skupno sedmih je nabral pet točk, kar je zadostovalo za končno peto mesto. Za njim je startal še Martin v kategoriji starejših mladincev. Dve osvojeni točki sta mu prinesli deveto mesto.

Sobota:
Tudi v soboto, so se po ulicah Kranja za najboljša mesta pomerili mladinci v kriteriju. Tudi tokrat sta nas zastopala Anže inMartin. Prvi je z osvojeno točko tokrat osvojil sedmo mesto, slednji pa med starejšimi osmo.

Nedelja:
Celodnevna klasična dirka za VN Kranja in memorial Filipa Majcna za vse tekmovalne kategorije je tudi letos vozila čez tradicionalni Jelenov klanec. Kot prvi so vanj dvakrat zagrizli dečki C in deklice C in B. Med njimi tudi šesterica Slogašev. V sprintu za tretje mesto sta sodelovala tudi Jan Kenda ter Marcel Skok. Jan je končal kot četrti, medtem ko je Marcel končal dve mesti za njim. Do cilja je prikolesaril tudi Jošt Svetličič, na končnem triindvajsetem mestu. Med deklicami jeNuša Moroz osvojila drugo mesto v času zmagovalke, Špela Čuk je bila z nekaj sekundami zaostanka tretja, Ivana Rosa Novak pa peta.

Med dečki B, le ti so se s klancem spopadli petkrat, sta se za dobre uvrstitve potegovala David Svit Novak in Nace Gnezda. David je osvojil štirinajsto mesto, medtem ko jo je Nacetu že v prvem krogu pri prestavljanju zagodla veriga, tako da je zaostal za glavnino. Kasneje jim je pogumno sledil, prehitel precej odpadlih sotekmovalcev, a višje od osemnajstega mesta mu ni uspelo.

Med mladinci, sta naše barve tudi v nedeljo branila Anže in Martin. Prvi se je po devetih prevoženih krogih še z osmimi drugimi kolesarji v ciljnem sprintu potegoval za zmago, osvojil pa šesto mesto. Tudi Martin je bil med samo dirko precej aktiven vseh petnajst krogov. V zadnji klanec je tako peterica prikolesarila z pol minute prednosti, v sprintu za zmago, ki je potekal skoraj cel Jelenov klanec pa s četrtim mestom za las zgrešil stopničke.

Rezultati:
VN Šenčurja
Nočni kriterij Kranj
Po ulicah Kranja