Preko občine Idrija smo prejeli povabilo, da se udeležimo dirke La Leggendaria Charly Gaul, ki šteje za eno najtežjih dirk za amaterske kolesarje v UCI Gran fondo svetovni seriji. Tako sta se v Trento tretji julijski vikend skupaj s spremljevalno ekipo odpravila Rasto Lapajne in Jure Laharnar.

Štart na osrednjem trgu Trenta ob spodbujanju množice navijačev skupaj z nekaterimi zvenečimi imeni iz sveta kolesarstva, veliko število spremljevalnih vozil ter prisotnost sedme sile, ki je s pomočjo helikopterja in motoristov beležila potek dogajanja ter skrbela za direkten prenos na RAI2, katerega so lahko na velikem monitorju spremljali v živo tudi naši spremljevalci na cilju. Vse to je pripomoglo, da je bila dirka res pravi spektakel.

Sama trasa je potekala po lepih in širokih cestah v čudovitem okolju, zaznamovali pa so jo trije daljši vzponi, kjer smo udeleženci na daljši razdalji morali premagati 4000 višinskih metrov na 140 kilometrih dolžine.

Ob vsem tem je bil seveda rezultat povsem drugotnega pomena, pa vendar sta bila udeleženca z doseženim zadovoljna. Rasto je v kategoriji M3 (40-44)  zasedel osemdeseto, Jure v kategoriji M4 (45-49) pa petdeseto mesto.

Rezultati

CG_1 CG_2 CG_3 CG_04 CG_05 CG_06 CG_07 CG_08

La Leggendaria Charly Gaul Trento – Monte Bondone 2016. La Corsa (DIRETTA)