V soboto 27.9.2014, vas vabimo na turno kolesarski izlet na Lokvarski vrh s katerega so prekrasni razgledi na Julijske Alpe in Šentviško planoto ter Cerkljansko hribovje.

ZBIRALIŠČE: Sp. Idrija parkirišče nasproti Rotomatike ob 9:00
OPREMA:  Gorsko ali ciklokros kolo (gume z dovolj oprijema), čelada, kolesarske rokavice in vetrovka, prva pomoč, rezervna zračnica in komplet za krpanje, orodje za osnovna popravila, tlačilka.
HRANA IN PIJAČA: S sabo imejte kakšno energijsko ploščico in dovolj tekočine (voda, energijski napitki)
OPIS POTI: Asfaltna cesta nas bo v blagem vzponu skozi Kanomljo pripeljala do Oblakovega vrha. V nadaljevanju strm makadam do Lokvarskega vrha. Spust po travnatem kolovozu do Stana. Nadaljevanje po makadamu do Krnic, kateremu sledi najprej asfaltni vzpon, nato pa spust v dolino do izhodišča.
ČAS VOŽNJE: od 2 do 4 ure (odvisno od razgledovanja)
ZAHTEVNOST: vzponi V1, V3-V4, spusti S2, skupna dolžina 32km
VIŠINSKA RAZLIKA: cca 1000 m
PRIJAVE: Jure Laharnar (041 759 633) ali na e-pošto

Prosimo, da ob prijavi sporočite vašo številko mobilnega telefona in e-mail, da vas bomo lahko obvestili o morebitnih spremembah načrtovanega izleta. S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture.