V soboto 20.9. se je odvijala kolesarska dirka za pokal občine Mirna peč, ki je štela tudi za slovenski pokal dečkov cestnega kolesarstva. Podobno kot na dirki okoli Grma v Novem mestu, je organizator KK Adria Mobil izpeljal tudi dirki za najmlajše v kategoriji D in E. Tako so se kot prvi na start podali Marcel Skok, Jan Kenda in Špela Čuk v kategoriji dečkov in deklic E. Po dveh krogih se je v boj za zmago podala četverica, med katerimi je bil tudi Jan. V sprintu je bil med vsemi najhitrejši, ter tako sebi in Slogi prisprintal novo zmago. Marcel je bil najhitrejši med prvimi zasledovalci, ter tako osvojil peto mesto, Špela pa je bila enajsta, med deklicami pa je osvojila pokal za drugo mesto.

Na krog daljšo dirko se je za njimi v kategoriji dečkov D podal David Svit Novak. Najhitrejši jim je pobegnil s samega starta, tako da so se ostali imeli možnost boriti zgolj za drugo mesto. Na koncu se je zmagovalcu šesterica približala na vsega sedem sekund, David pa je prisprinatal nehvaležno četrto mesto.

Kot zadnji so se na štirinajst krogov dolgo dirko podali še dečki A z našim Anžetom Skok. Že po štartu so se pričeli pobegi, ki so bili kaj kmalu pokriti, nato pa se je odlepila dvojica. S složnim tempom sta vse ostale tekmece skoraj ulovila za krog. Anže se po bolezni v sprintu za tretje mesto ni znašel najbolje. Njegov tokratni prispevek je zadostoval za generalno deseto mesto, v pokalu pa je uspel ubraniti še nekaj prednosti.

Rezultati A, rezultati D, rezultati E