Nedelja je bila rezervirana za novo dirko v italijanskem pokalu, tako se je v bližini Pordenona zbrala pisana druščina kolesarjev kategorij dečkov A in B. Med peščico slovensko govorečih kolesarjev je bil tudi Luka Laharnar.

Športno popoldne se ni najbolje začelo, saj je bilo že na ogrevanju kar nekaj tehničnih težav, ki pa smo jih uspešno odpravili – vsaj mislili smo tako. Že kmalu po štartu pa spet težave. Te so sicer prešle, a potreben je bil precejšen vložek energije, da je Luka spet ujel skupino. Kasneje so se težave z verigo še dvakrat ponovile in prav tako tudi lov za skupino. Le – ta seveda nikogar ni čakala, pa tudi prav počasi ni šlo. Povprečna hitrost zmagovalca na 40 km dolgi trasi je bila namreč kar 37,4km/h.

Dirka je bila odločena s šprintom glavnine v katerem je do drugega mesta prišel Mitja Zupančič (Adria Mobil), četrti pa je bil aktualni državni prvak Grega Matija Černe (Grega Bole Bled). V času zmagovalca – nekje na sredi glavnine je ciljno črto prečkal tudi Luka.

Glede na vse tehnične težave, ki so jih ta vikend imeli naši tekmovalci na gorski dirki kot tudi na cestni, nam bo obljubljeno novo orodje (beri tukaj) še kako prav prišlo.

Fotogalerija