Na mednarodni dirki v zgodovinskem mestecu Schwaz je Dejan Bajt, ki vozi za avstrijski RSC AMplatz dosegel lep rezultat, v šprintu skupine mu je uspelo iztržiti 2. mesto.

Ekskluzivno za www.sloga-1902-idrija.si pa je povedal tole:

Pred samim startom smo se pogovarjali kako dirkati na taki dirki, ki ima vsako leto drugačen razplet. Pričakovali smo da bo dirka hitra in agresivna, uganka pa je bila kje se bo zgodil ključni trenutek dirke. Čeprav smo stavili na dejstvo, da bo zmagovalec dirke po vsej verjetnosti nekdo iz ubežne skupine, se je na koncu zgodil ciljni šprint nekoliko zredčene skupine. Vedel sem, da moram zadnjih 250 m, pred tem je namreč bil zelo tehničen levi zavoj, pričeti sprint na prvih treh pozicijah. Iz ozadja sem napadel že 500 m do cilja in priletel v ovinek na prvem mestu, vendar pa sta dva tekmovalca za menoj vse upe položila na zadnji zavoj. Tveganje na vse ali nič se jima je izplačalo, saj je eden od njiju prenesel iz zavoja veliko hitrost in mi v zadnji ravnini suvereno švignil mimo, z drugim pa sva se z ramo ob rami borila vse do ciljne črte. Odločil je prav Fotofiniš, in to za dober centimeter v moj prid.

To soboto je finale Tchibo lige v Judenburgu, kjer se bo ekipa RSC Amplatz borila za visoko uvrstitev. Trenutno si delijo točke za 6. mesto in v primeru ugodnega rezultata, bo to lepa popotnica za prihajajoča leta razmeroma mlade ekipe. Želja vseh je v nekaj letih prebiti se med top štiri ekipe, saj bi to pomenilo zagotovljen nastop na dirki ekstra kategorije po Avstriji. V primeru uspeha na tej dirki, pa je prestop med profesionalce takorekoč zagotovljen. Mi bomo vsekakor držali pesti, da jim z Dejanom na čelu to tudi uspe.
 

Rezultati