Tokrat smo se s cestno ekipo odpravili na dirko v Belo krajino. Zaradi kratkega in tehnično zahtevnega kroga in s tem povezane varnosti najmlajših kolesarjev so tokrat izjemoma uvedli še dve dodatni kategoriji za dečke ter deklice D in E.

Iz istega razloga so mlajši mladinci razdeljeni v dve skupini iz katerih dobi pravico nastopa na glavni dirki po petnajst tekmovalcev iz vsake. Martin Lavrič in Luka Laharnar sta se z dobro vožnjo v kvalifikacijah z lahkoto uvrstila na glavno dirko, skozi kvalifikacije pa se je prebil tudi Aljaž Tratnik.

Sledila je dirka dečkov in deklic E (letnik 2004 in mlajši), kjer sta se srčno borila Špela Čuk in Marcel Skok. Zgolj dva kroga dolga dirka se je hitro končala. Marcel je končal kot četrti med dečki, pri deklicah pa je Špela zasedla šesto mesto.

Dečki A kjer vozi Anže Skok, so imeli precej več kilometrov. Anže je je večji del dirke imel vse pod kontrolo in nekajkrat poizkušal z napadi, ki so jih ostali takoj pokrili. V zadnji tretjini dirke pa sta se skupaj z Žigo Jančarjem (Radenska AS) odlepila od glavnine in se na za prvo mesto udarila v šprintu. Zmagovalca so odločili s pomočjo foto finiša in skupaj z Anžetom smo se veselili njegove prve letošnje cestne zmage.

Z nestrpnostjo smo pričakovali še finalno dirko mlajših mladincev, ki je obetala hude boje za najboljša mesta. Kot vedno, so tudi tokrat močno navili tempo že od samega začetka. Skupina se je močno raztegnila in kolesarji so hitro začeli odpadati. V enem od ovinkov je prišlo do padca, a naši so se temu k sreči izognili. V nadaljevanju se je zvrstilo kar nekaj napadov, ki so tempo samo še povečevali. Vodilna skupina je bila vedno manjša in žal je nekoliko zaostal tudi Aljaž. V zadnjih krogih je spredaj ostalo samo še osem kolesarjev. Med njimi tudi Martin in Luka, ki sta odlično vozila. Za zmago so se udarili v ciljnem šprintu, kjer je bil Martin četrti, Luka pa je malenkost za prvimi, ciljno črto prevozil kot sedmi. 

Odlična dirka fantje in dekle wink

Fotogalerija

Rezultati