Vedno več je naših tekmovalcev, ki se udeležujejo tudi cestnih dirk in tokrat je na kriteriju v Ajdovščini ekipa štela že devet tekmovalcev. Mlajši in starejši mladinci so vozili kriterij, deklice in dečki pa so dirkali na končni cilj.

Prvi so začeli mladinci, med katerimi so bili v dresih Sloge Miha Tratnik Bajc, Simon Čibej in Žiga Čuk. Metla je nekje na polovici iz dirke odstranila Miha, ki se mu noge danes nikakor niso vrtele, nekaj krogov kasneje pa je podobna usoda doletela še Žiga, ki je imel težave z menjalnikom. Malo pred koncem pa je ujela še skupinico v kateri se je boril Simon, tako da je bilo na koncu uvrščenih le dvanajst tekmovalcev.

Za najstarejšimi so bili na vrsti najmlajši – dečki in deklice C. Tukaj sta nas zastopala Špela Čuk in Marcel Skok. Marcel se je v svojem cestnem debiju odločno pognal s štarta, se srčno boril in dirko zaključil kot drugi v svojem letniku. Špela se je prav tako odločno borila končala dirko kot tretja deklica svojega letnika.

Sledila je dirka dečkov B, kjer (še) nimamo predstavnika, nato pa so bili na vrsti dečki A in naš Anže Skok. Anže je lepo kontroliral dirko in nekajkrat poizkušal z napadom, a sotekmovalci, ki so nanj vedno pozorni, so hitro reagirali in tako je odločitev padla šele v ciljem šprintu, kjer se mu je zmaga za las izmuznila … a tudi drugo mesto je odličnen rezultat.

Kot zadnji so na sceno stopili mlajši mladinci, v naših barvah Aljaž Tratnik, Luka Laharnar in Martin Lavrič. Že takoj po štartu je nervoza botrovala padcu več kolesarjev. Skupina se je razbila na polovico, Martin je bil v ospredju, ostala dva pa sta ostala zadaj. Luka je nato v dveh krogih ujel prvo skupino, Aljažu pa žal ni uspelo. Martin je v enem od prvih točkovanj ciljno črto prečkal kot tretji in osvojil dve točki. Kasneje je sicer še večkrat poizkušal, a do točk ni več prišel. Tudi Luka se je dobro vozil v ospredju in nekajkrat poizkušal s pobegom, ki pa je bil hitro zadušen. Aljaž je v svoji skupinici dolgo narekoval tempo a nekje v drugi tretjini dirke jih je metla odstranila iz dirke. Na koncu je bil Martin z dvema točkama deveti, Luka pa je končal kot osemnajsti.

Fotogalerija