Včeraj nam na dirko res ni bilo potrebno daleč, je bilo pa zato danes do belokranjskega Dragatuša toliko več kilometrov … Tokrat je bila na štartu le standardna trojka mlajših mladincev v postavi Simon Čibej, Žiga Čuk in Luka Laharnar

Na sestanku pred dirko je bilo dogovorjeno, da bodo mlajši mladinci vozili kriterij in dirke na končni cilj kot je bilo sprva načrtovano – torej šprint za točke v vsakem petem krogu. Zaprta vožnja za avtom v prvem krogu, nato pa nekaj zmede in zelo hitro nadaljevanje. Posledica tega  je bila raztegnjena kolona, ki pa je že pred prvim šprintom razpadla v dve grupi. Luka je ostal v večji drugi grupi in kljub večkratnim poskusom, da bi se preselil v vodilno skupino, mu to ni uspelo. Iz skupine so kar po vrsti odpadali kolesarji in nekaj krogov pred koncem dirke je na stran moral odviti tudi Luka.

Žiga in Simon sta vsak po nekajkrat pobegnila, a vedno so bili ubežniki ujeti že pred šprintom. Nekje na polovici dirke sta imela celo bližnje srečanje, kjer se je Žiga le za las izognil padcu. Tehnične težave pa so zanj pomenile krog postanka. Že v naslednjem krogu pa sta s Simonom družno napadla in krog kasneje tudi šprintala za točke. Žiga je, čeprav drugi, tokrat zaradi kroga postanka ostal brez njih, Simon pa je osvojil tri točke. Ko se je dirka prevesila v zadnjo tretjino, je dež orosil cesto, ki je postala prava drsalnica. Le krog kasneje pa je bil usoden za trojko, med katerimi je bil tudi Žiga, ki jo je k sreči odnesel le z nekaj odrgninami. Simon je dirko zaključil v prvi skupini in s tremi točkami iz šprintov osvojil končno sedmo mesto. Največ točk je tokrat zbral Vito Petrič (Adria Mobil), na drugem mestu je končal Matej Merčun (Radenska KD Življenje), tretje mesto pa je zasedel Simon Iskra (Adria Mobil). Povprečna hitrost zmagovalca je bila cca 38 km/h, dirko pa je končala le tretjina tekmovalcev. 

Fotografije