Tokrat smo se na dirko odpravili le čez grič k sosedom Ajdovcem. Kot ponavadi so prvi s tekmovanjem začeli dečki, kjer je bil naš adut pri B-jevcih Anže Skok. Tudi tokrat je Anže dobro vozil, vseskozi v ospredju in pridno pokrival napade. V predzadnjem krogu pa so mu težave z menjalnikom preprečile, da bi skočil zraven dvojice, kateri je uspel pobeg. Šprint skupine je odločil sebi v prid in spet končal na tretjem mestu. Na zmagovalni oder sta poleg Anžeta stopila še Martin Cunder (Radenska KD Življenje) in Martin Colnar (Adria Mobil). Povprečna hitrost v 15 krogih (18km) je bila 33km/h.

Prišla je vrsta na kategorijo mlajših mladincev. Tukaj so naše barve branili Nejc Mrak, Aljaž Tratnik, Miha Tratnik Bajc, Žiga Čuk, Luka Laharnar in Simon Čibej. Že v drugem krogu se je skupina močno raztegnila. Tempo dirke je bil zelo močan in kolesarji so kar po vrsti odpadali, žal tudi trije naši. So pa bili zato preostali trije (Simon, Luka in Žiga) zelo aktivni v ospredju. Pridno so pokrivali skoke ter tudi sami napadali. Žigatova solo akcija je bila po polovici kroga končana, nekaj krogov pred ciljem pa je potem zaključil z dirko. Luka je napadel že prej, a tudi njegova akcija je bila po krogu in pol končana. Nato bil še nekajkrat blizu točk v šprintih, dva kroga pred ciljem pa je imel bližnje srečanje s cesto, zatem pa kljub težavam s krmarjenjem le končal dirko kot osemnajsti. Simon je v drugem šprintu pobral točko, s pobegom pa v petem šprintu še dve točki. Podobno akcijo je uprizoril tudi v zadnjem krogu in si tako v zadnjem šprintu privozil še dve točki. Pet zbranih točk je na koncu zadostovalo za delitev šestega mesta. Največ točk v šprintih je zbral Nejc Rogina (Perutnina Ptuj), drugi je bil Škafar Matej (Tropovci), tretji pa Iskra Simon (Adria Mobil). Točnega podatka o povprečni hitrosti za prevoženih 30km sicer nimamo, je pa bila ta zelo blizu 40km/h.

V kategoriji mladincev pa smo imeli še enega – Miha Poljanec v dresu kranjske Save. Tudi on je bil ves čas aktiven in je pobiral točke na šprintih katerih izkupiček ga je pripeljal na osmo mesto.

Fotografije