Po krajšem premoru smo z mladinci spet odšli dirkat, tokrat v Kranj. Kratek krog kriterija z nekaj gladkimi in zahtevnimi ovinki se je pričel s dokaj pozno in zato so ga poimenovali nočni kriterij.

Mlajši mladinci, nekaj več kot petdeset jih je bilo in med njimi tudi Luka Laharnar in Martin Lavrič, so štartali še ob dnevu. Vsak peti krog od dvajsetih krogih je bil točkovan. Naša dva sta se odlično vozila in Martin je dobil šprint v desetem krogu, v zadnjem pa je bil s pomočjo Lukata drugi. Osem točk je zadostovalo za Martinovo drugo mesto, Luka, pa je končal v prvi skupini kot petnajsti.

Tudi ob štartu starejših mladincev je bil še dan. Matic Grošelj, Simon Čibej, Miha Tratnik Bajc in Žiga Čuk so nosili drese v naših barvah. Oster tempo je hitro redčil vrste tekmovalcev in tako sta "odletela" tudi Žiga in Miha. V ospredju je ostala majhna skupinica, ki je pobirala točke in odločila o razpletu dirke. V drugi skupini pa sta dirko končala Matic na osmem in Simon na desetem mestu.

Sledila je še skupina elite in do 23 let, kjer je štartalo preko osemdeset tekmovalcev, med njimi pa tudi nekdanji Slogovci, Dejan Bajt, Žiga Grošelj, Žan Podgornik in Miha Poljanec. Izjemen tempo je bil nekje na polovici dirke usoden za Žana in Miho, nekaj kasneje pa je grdo padel še Žiga. Dejanu, ki je večkrat poizkušal z napadom, pa se ni izšlo in na koncu je bil enaindvajseti.

Rezultati

Fotogalerija

Fotke na prijavim.se