Tokratna odprava na Koroško je štela 16 kolesarjev in približno toliko njihovih zvestih navijačev. Skupinski štart U7, U9 ter in U 11 in U11 deklice je pomenil kar veliko gnečo na štartu, a kolona se je kmalu raztegnila. Dirka se je odvijala po pričakovanjih in pogumne vožnje so navduševale gledalce med katerimi so najglasnejši prav naši navijači. V kategoriji U7 je Vit Felc zasedel drugo mesto. Med U9 pa je slavil njegov starejši brat Maj pred Nacetom Gnezda. David Svit Novak je bil četrti, Špela Čuk pa šesta. U11 – pri puncah je bila Polona Murovec prva. Pri fantih je drugo mesto zasedel Matej Lahajnar, peti je bil Peter Svetličič, sedmi Gašper Gantar in trinajsti Jernej Tolar. 

Sledila je dirka kategorij U13 in U15. Klara Lahajnar je ugnala tekmico in tako stopila na najvišjo stopničko. Pri U15 je Miha Tratnik Bajc takoj po štartu prevzel vodstvo, nato pa v drugi polovici dirke nekoliko popustil in končal na drugem mestu. Dobro so se borili tudi ostali. Žiga Čuk je bil na koncu šesti, Aljaž Tratnik deveti, Luka Laharnar enajsti in Nejc Mrak dvanajsti.

Organizator je sicer lepo poskrbel za progo, z uvrstitvami pa so imeli nemalo dela in težav. Na pritožbe spremljevalcev so morali večkrat popravljati vrstni red – uvrstitve na stopničkah sicer niso sporne, ostale uvrstitve pa še niso uradne in bodo znane šele v naslednjih dneh. Kakorkoli dirka je bila zanimiva in na povratku domov je prav vsak dobil trdo prigaran trojanski krof …

V nedeljo je v močni mednarodni konkurenci dirkal tudi David Vogrin in dosegel 21. mesto v skupni razvrstitvi oz. šesto mesto med slovenskimi tekmovalci.

Uradni rezultati

Slike na KK Ravne