Tako kot v večini evropskih držav je bil tudi pri nas ta vikend v znamenju državnega prvenstva v cestnem kolesarstvu. V soboto je bila cestna dirka, v nedeljo pa kronometer. Oba dneva je med mlajšimi mladinci dobro pripravljenost dokazoval tudi Miha Poljanec v dresu KD Sloga 1902 Idrija.

Sobotna dirka mlajših mladincev je bila dokaj nerazburljiva in državni prvak je postal najmočnejši v šprintu skupine. Miha se je uvrstil tik pod vrh – na sedmo mesto. Traso dolgo 64km so prevozili s povprečno hitrostjo 37,67km/h. So pa v soboto dirkali še nekateri naši bivši člani, ki zdaj pedala poganjajo v drugih klubih. Med mladinci sta bila to Žan Podgornik in Žiga Grošelj, ki letos vozita za Novogoriški HIT Casinos. Žiga je nekaj časa celo bežal, a so ubežnike nato ujeli in Žiga je nato končal na 15. mestu. Pri članih pa je kmalu po štartu pobegnila sedmerica, med katero je bil tudi Dejan Bajt (Perutnina Ptuj). Beg dolg dobrih sto kilometrov je bil končan potem, ko so se na lov za ubežniki podali skoraj vsi kolesarji, ki si služijo kruh v tujini. Med najdejavnejšimi sta bila tudi Borut Božič (Vacansoleil) in Jan Tratnik (Quick Step).  REZULTATI

Vožnja na čas ali kronometer je potekal na regionalni cesti med Solkanom in Plavami. Na 13 km trasi je Miha s povprečnim časom 40,96km/h in zaostankom slabih 8 sekund za najboljšim prišel do bronaste kolajne – odlično! 


1  ŠUŠTAR BLAŽ         RADENSKA KD ŽIVLJENJE           18:54,58

2  PER DAVID              ADRIA MOBIL                                18:58,61

3  POLJANEC MIHA     SLOGA 1902 IDRIJA                       19:02,5