Deževni Bled je današnjo soboto gostoval že 41. kolesarsko dirko ob Blejskem jezeru. Mi smo bili tam z ekipo mlajših mladincev v sestavi Luka Laharnar, Žiga Čuk in Simon Čibej.

Zahteven spust ter dolg in strm vzpon sta glavne značilnosti blejske trase. Zaradi dežja, ki je cesto spremenil v drsalnico pa je bila dirka še zahtevnejša. Luka je v začetku na spustu vozil nekoliko preveč rezervirano in zato nekoliko zaostal. Žiga in Simon pa sta se v prvi skupini borila za pozicije. Kot je bilo pričakovati, se je dirka odločila na klancu v zadnjem krogu. Napadel je domačin Grega Černe (Grega Bole Bled), ki je s prednostjo nekaj sekund osvojil zmago. Z nekaj sekundnim zaostankom sta v cilj nato prišla Jaka Primožič (Sava Kranj) in Mitja Zupančič (Adria Mobil). Žiga je ciljno črto prečkal kot deseti, Simon petnajsti in Luka dvajseti. Od dvaištiridesetih tekmovalcev jih je do cilja prišlo trideset. Povprečna hitrost pa je bila 34,85km/h.

Tudi tokrat smo počakali še dirko starejših mladincev, kjer se je v dresu Save boril Miha Poljanec in na koncu prišel do enajstega mesta.

Fotografije in rezultati