Danes je v Furlaniji Juliski Krajini potekala že tretja dirka pokala Alpe Adria za mlajše mladince. Na štartu v kraju Venzone oz. po slovensko Pušja Ves je bilo osemdeset tekmovalcev, med njimi tudi Martin Lavrič in Luka Laharnar v naših barvah. 

Trasa po Kanalski dolini do Trbiža se je neprestano vzpenjala in pričakovali smo pobeg manjše skupine. Prvi napad je bil že po nekaj kilometrih, a le ta je bil hitro zadušen. Skoki  pa so se potem kar vrstili in tudi naša dva sta bila zelo aktivna ter jih pridno pokrivala. V enem od napadov, ko se je odpeljala manjša skupinica, je nekoliko z zamikom skočil še Luka. Hitro je ujel ubežnike in nato takoj napadel. Sledili so mu le trije. Privozili so si že kakih deset sekund prednosti, potem pa je grupa začela z lovom in nevtralizirala napad.  Martin je vmes pridno pokrival napade. Leteči cilj v kraju Tablja (Pontebba) je dobil Tadej Pogačar (Radenska KD Življenje), kmalu za tem pa ponoven napad. Tokrat je Luka takoj reagiral, a skupina jih je po nekaj minutah ujela. Petnajst kilometrov pred ciljem je bil nov napad četverice, ki si je hitro nabrala nekaj prednosti, vendar veliki italijanski klubi očitno niso imeli svojih zraven, zato so bili nekaj manj kot deset kilometrov do cilja ponovno vsi skupaj in jasno je bilo, da bo o zmagovalcu odločal ciljni šprint. Po Trbižu, so kolesarji naredili še velik, tehnično zahteven krog. Zadnji kilometer se je začel z ne tako nedolžnim klancem, kjer je skupina razpadla na prafaktorje, nato pa še krožišče in petsto metrov ravnine. V zadnjem kilometru si je dobro pozicijo za zaključek priboril Martin in v odločnem šprintu prevozil ciljno črto kot šesti, ja prav blizu stopničk je bilo … Luka je imel v zaključku dirke smolo, saj je v enem od križišč zadel ob robnik in zaradi tega nekoliko zaostal za prvimi. Bravo fanta – odlična dirka.

Dirko je dobil Žiga Jerman (Radenska KD Življenje), na stopničke pa sta stopila še Stefano Vettorel (Team Bosco di Orsago) in Mattia Pezzarini (Team Isonzo Ciclistica Pieris). Povprečna hitrost na 65km dolgi trasi je bila 36,028km/h.

Fotogalerija