Danes je v Kranju potekalo državno prvenstvo na velodromu za deklice in dečke. KD Sloga 1902 Idrija je zastopal Anže Skok. Pod taktirko trenerja Rajkota je najprej štartal v vožnji na končni cilj, na kateri so se dečki in deklice skupaj pomerili na 10 krogov dolgi preizkušnji. Uprizorili so lepo dirko s kopico poizkusov pobegov, katerim so sledila lovljenja ostale skupine in tudi v ciljnem šprintu je ostala skupina nerazbita. Anže je ciljno črto prečkal drugi in si tako priboril srebrno medaljo.
Sledila je dirka na čas dolga 2000m ali 5 krogov, kjer sta hkrati štartala po dva tekmovalca, vsak na svoji strani piste. Popestreno je bilo še z mešanimi pari deklice so se enakovredno kosale z dečki in jim močno dvigovale ritem dirkanja (bravo deklice!). Na tej dirki je Anže zablestel z drugo zmago na DP in si priboril še zlato medaljo.
Sledila je vožnja na točke. Vozili so 25 krogov, vsak peti krog je bil leteči cilj na katerem so nabirali točkke. Na polovici dirke je prišlo do padca v vodilni skupini, čigar posledica je bil padec polovice skupine, žal je bil vmes tudi Anže. Zaradi udarcev in poškodovanega kolesa ni več nadaljeval vožnje, je pa na dveh letečih ciljih zbral dovolj točk za končno peto mesto.
Čas prsiljnega počitka in celjenja ran je trener Rajko izkoristil za popravilo kolesa. Uspelo mu ga je usposobiti za še četrto dirko: vožnjo na čas 500 m. Po preizkusu kolesa in ogrevanju se je Anže še četrtič podal na štart – šprintal odlično in kljub bolečinam končal dirko s še enim odličnim rezutatom.
Domov se je vrnil z zlato in srebrno medaljo ter modricami in bolečinami po celem telesu.Anžeto želimo čimprejšne okrevanje.