Na sončno nedeljo 15.1. je bilo Gradišče ob Muri prizorišče zadnje dirke Divje lige v ciklokrosu. Na ogledu proge se je izkazalo, da gre za tehnično dokaj nezahtevno, zato pa toliko bolj hitro traso v dolžini 2,5km, ki je lepo speljana po kolovozih ob jezercih oz. ribnikih.

Na štartu je bila kompletna ekipa dečkov do petnajst let KD Sloga 1902. Tokrat je v konkurenci dečkov tekmovalo le enajst kolesarjev, a naši fantje so tudi "trening" dirko vzeli zares. Že takoj po štartu so složno potegnili in vrsta se je raztegnila. Le dva kolesarja KK Team Turbo Tropovci sta se kolikor toliko uspešno kosala z našimi, vsi ostali pa so bili daleč zadaj. In v bistvu smo se kar strinjali z izjavo uradnega napovedovalca, da gre tako rekoč za interno prvenstvo idrijske Sloge. Malo so se menjavali na pozicijah, končalo pa se je tako, da so bili spredaj fantje, ki bodo v novi sezoni vozili kot mlajši mladinci, tesno za njimi pa mlajša generacija, torej dečki A. Dirko je dobil Miha Tratnik Bajc, na stopničke pa sta stopila še Žiga Čuk, kot drugi in Simon Čibej kot tretji. Odličen ekipni rezultat so zaokrožili še Aljaž Tratnik na petem mestu, Luka Laharnar na sedmem in mesto za njim še Nejc Mrak.

Glede na to, da je bila to zadnja dirka Divje lige pa so podelili tudi medalje v skupni razvrstitvi. Kljub temu, da smo sodelovali le na dveh od štirih dirk, smo tudi v generalni razvrstitvi dosegli lep ekipni uspeh. Med štiridesetimi uvrščenimi je prvo mesto zasedel kolesar KK Ravne Tomaž Šinigoj. Tesno za njim je z dvema zmagama Miha Tratnik Bajc. Seštevek tretjega in drugega mesta pa je zadostoval za skupno tretje mesto v ligi, ki ga je zasedel Žiga Čuk. Simon Čibej je tik pod stopničkami na četrtem mestu. Deseto mesto so delita Luka Laharnar in Nejc Mrak, z dirko manj pa je Aljaž Tratnik ligo končal na 19. mestu.

Bravo fantje – vsekakor zelo lepe uvrstitve in dobri obeti za prihajajočo sezono v kateri KD Sloga 1902 praznuje visoki jubilej.