Na Mestnem trgu se je danes zbrala množica kolesark in kolesarjev, katerim skupni cilj je bil v čim krajšem času premagati vzpon na Vojskarsko planoto. Stoterica tekmovalcev je v zaprti vožnji vozila do zadnjih hiš v Idriji, kjer je bil leteči štart. Silovit štart je napovedoval oster boj za najvišja mesta in skupina se je počasi raztegnila. Nekje na polovici proge so napadli kolesarji Save in takrat je skupina dokončno razpadla, tako da so kolesarji v cilj prihajali posamezno oz. v manjših skupinicah.

Najhitrejši je bil s časom 24:19 Mohorič Matej tik za njim pa Luka Mezgec (oba KK Sava Kranj). Kot tretji pa je ciljno črto prečkal njun klubski kolega Nik Burjek, ki je kolesarsko kariero začel v Slogi 1902. Povprečna hitrost zmagovalca je bila kar 19,987km/h. Med dekleti je bila najhitrejša Pintar Urša, pred Tjašo Rutar in Alenko Novak (vse Klub Polet Garmin).

Barve Sloge 1902 je na državnem prvenstvu zastopal Žiga Čuk, ki je s solidno vožnjo prišel do dvajsetega mesta. Seveda pa smo stiskali pesti tudi za ostale naše, ki zdaj vozijo za druge klube: Dejan Bajt, Blaž Bonča, Žiga Grošelj, Miha Poljanec in Žan Podgornik.

Vzporedno z državnim prvenstvom pa je potekala tudi rekreativna dirka. Med rekreativci je bil najhitrejši Cvet Miran (Hrastnik), drugi je bil legenda idrijskega kolesarstva Valter Bonča (KD Brda), tretji pa naš Raam-ovec Alen Štucin (Sloga 1902). Pri dekletih pa je bila najhitrejša Rada Žakelj (Pekarna Magušar), druga pa Štucin Sara (sloga 1902).

Med rekreativci pa so KD Sloga 1902 zastopali še Poljanec Dejan, Tratnik Aljaž, Mrak Primož in Rupnik Jože.

Rezultati DP V GORSKI VOŽNJI

Rezultati VZPON VOJSKO

V fotogaleriji si lahko ogledate kaj so prispevali naši fotografi: Erika, Mirko, Pero, Aleš, Tomaž in Ivan. Na Facebook pa sta slike prilepila Cult (Uroš) in  Žiga