V nedeljo 24.8. je na krožni trasi ob Zbiljskem jezeru pri Medvodah potekalo državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu za kategorije dečkov in deklic. Med dečki C sta nas zastopala Marcel Skok in David Svit Novak, v kategoriji dečkov A pa je lanski naslov prvaka branil Anže Skok.

Prva sta se v boj s tekmeci podala Marcel in David. Prva dva kroga, sta dobro nadzirala tekmece, na žalost pa je prav ob koncu tega kroga sledil skupinski padec v ospredju grupe, ki je le-to dodobra razpotegnil. Medtem ko se je Marcel uspel izogniti zastoju, David ni imel te sreče, tako da je izgubil precej časa, da je ponovno speljal. Tretji krog je tako minil v lovljenju prvih, kar mu je prav ob koncu tudi uspelo. So se pa prav v tem trenutku ponovno pričeli napadi v ospredju, a tempu zaradi naporov pri lovljenju ni uspel več slediti. Je pa le-to uspelo Marcelu, ki je tako v cilj prikolesaril v času drugouvrščenega na štirinajstem mestu, David pa z nekaj zaostanka na dvaindvajsetem. Sledila je dirka dečkov B in A, kjer pa nas je zastopal Anže, ki je branil lanskoletni naslov. Že od vsega začetka, so dirko krojili številni kolesarji Adrie Mobila. Prve pobege je Anže uspešno pokril, vendar se je ob njegovi prisotnosti v skupini ubežnikov tempo vedno takoj umiril. Na žalost je sledil ponoven poskus tekmecev in Novega Mesta, na katerega Anže zaradi zaprte pozicije ni uspel odgovoriti, med sotekmovalci iz drugih klubov, pa ni dobil pomoči pri lovljenju le-teh. Na koncu se je moral zadovoljiti z zmago v šprintu zasledovalcev, kar je bilo dovolj za osvojen bron v kategoriji dečkov A.

Po končanih dirkah dečkov je bila navrsti še dirka za pokal Slovenije za mlajše mladince. Tokrat smo imeli na štartu le Martina Lavrič, ki je o dirki povedal naslednje:

Že od samega začetka so se vrstili številni napadi iz vseh strani, vendar so bili na koncu vsi izničeni. Tako je bilo jasno, da se bomo za končni rezultat pomerili v ciljnem sprintu. Sam sem pred začetkom vzpona ostal zaprt in sem na koncu izvlekel le skromno 8 mesto.

Rezultati