Danes je bila v Podsmreki pri Ljubljani sklepna dirka letošnje sezone na kateri so v skupni kategoriji nastopili člani, mlajši člani, mladinci ter mlajši mladinci. Na štartu je smo imeli kar nekaj naših fantov za katere smo stiskali pesti, čeprav vozijo za različne klube. Pa začnimo z najmlajšimi: barve matičnega društva Sloga 1902 je tokrat še zadnjič zastopal Miha Poljanec. V dresu novogoriškega HIT Casinos-a je dirkal Žan Podgornik. V enakem dresu, še zadnjič, je bil tudi Žiga Grošelj. Jan Tratnik je branil barve Belgijskega Quick Step-a, zadnjič ali ne, to je še zavito v tančico skrivnosti. Dean Bajt je bil v barvah Perutnine Ptuj. Zagotovo pa v naslednji sezoni ne bo več v dresu Vacansoleil-a Borut Božič. Povzetek dirke pa povzemamo po siol.net:

Najprej so se na 21 kilometrov dolgi dirki pomerile ženske in rekreativci. Zmage sta se veselila Ajda Opeka in Mitja Oter. Sledila je 70 kilometrov dolga dirka, na kateri so skupaj nastopili člani, mlajši člani in mladinci. Večji del dirke so bili v begu Klemen Štimulak (Radenska), Aljaž Hočevar (Adria Mobil) in Tim Mikelj (Sava). Ritem na čelu glavnine so narekovali Borut Božič (Vacansoleil-DCM), Kristjan Koren (Liquigas-Cannondale), Marko Kump (Geox-TMC) in kolesarji Save. V zadnjem krogu so bili ubežniki ujeti. V ciljnem šprintu glavnine je slavil Grega Bole. Na drugem in tretjem mestu sta dirko končala Luka Mezgec in Aldo Ino Ilešič. 

''Vesel sem zmage. Zahvalil bi se Božiču, Kumpu in Korenu, ki so mi pomagali do nje,'' je za Sportal po svoji četrti zmagi na tej dirki v karieri dejal Grega Bole. Član ekipe Lampre-ISD je zadovoljen z drugim delom letošnje sezone. ''Zadovoljen sem z drugo polovico sezone, ko sem uspel osvojiti naslov slovenskega prvaka in zmago na enodnevni dirki v Franciji. V prvi polovici sezone sem imel veliko smole. Najprej sem padel v Katarju. Nato sem v Belgiji staknil salmonelo. Težav kar ni in ni hotelo biti konec. Vseeno moram biti zadovoljen z doseženim in upam, da bo prihodnje leto še boljše,'' je dodal Bole. 

Bole je tudi prvič v svoji karieri uspel osvojiti lovoriko Zlato Scottovo kolo, ki ga najboljšim kolesarjem tradicionalno podeljuje KD Rog. ''Vesel sem lovorike. Če sem jo prejel, pomeni, da sem bil letos najvišje uvrščeni Slovenec na Svetovni lestvici kar zagotovo ni mačji kašelj. Konkurenca je huda in se že veselim prihodnje sezone. V slednji bom vse moči usmeril na dobre nastope na dirkah Svetovnega koledarja,'' je za Sportal zaključil Bole. Poleg Boleta sta lovoriko prejela še Klemen Štimulak pri mlajših članih ter Polona Batagelj med ženskami.

Rezultati dirke VN Avtomojster, člani Elite in U23, 70 km:

1. Grega Bole (Lampre-ISD) 1;36:41

2. Luka Mezgec (Sava) 

3. Aldo Ino Ilešič (Team Type 1) 

4. Blaž Jarc (Adria Mobil) 

5. Jan Polanc (Radenska) 

6. Andi Bajc (Manisaspor) 

7. Robert Jenko (Radenska) 

8. Martin Otoničar (Hit Gorica) 

9. Tim Mikelj (Sava) 

10. Matej Mugerli (Perutnina Ptuj) vsi isti čas 

Vsi rezultati