Zaključna dirka letošnjega pokala v olimpijskem krosu mladih je v organizaciji kolesarskega kluba Energija potekala v Mengšu. V vremenu, ki je bilo zelo naklonjeno gledalcem, tekmovalcem zaradi sopare pač nekoliko manj, so se odvijale lepe tekme. Vodeči slovenskega pokala so želeli upravičiti vodilne pozicije, tisti za njimi pa dokazati, da niso nič slabši, čeprav so zbrali kakšno točko manj.Tudi naši člani so se na zadnji start sezone podali odločno, naj si bo iz enega ali drugega razloga, ter upravičili mesta na lestvici, ki so jih priborili skozi sezono.
Med najmlajšimi je tesno a zasluženo slavil Vit Felc. V združeni kategoriji U9 je Maj Felc zmagal, Nace Gnezda je bil tretji, mesto za njim David Svit Novak,  Jure Čibej je osvojil sedmo mesto, Špela Čuka pa med deklicami te kategorije drugo mesto, ter deseto generalno. V kategoriji deklic U11 sta zdaj že prekaljeni Polona Murovec, ki je bila ponovno prva in Barbara Čibej, tokrat tretja, dobili klubsko sotekmovalko Anastazijo Tratnik, ki se je že na samem debiju uvrstila mednje na drugo mesto. Pri dečkih iste kategorije si je Matej Lahajnar prikolesaril drugo mesto, medtem ko sta si Gašper Gantar in Peter Svetličič prikolesarila peto oz. šesto mesto. Veseli smo tudi novega tekmovalca v kategoriji dečki U13, kjer letos vse do zadnje tekme nismo imeli predstavnika. Na »spoznavni« tekmi se je Anže Skok soočil s konkurenco, ter z osmim mestom pričel pridobivati prepotrebne izkušnje, ki bodo v bodoče prišle še kako prav. Precej več izkušenj so si skozi tekmovalno sezono nabrali fantje kategorije U15, saj se je Miha Tratnik Bajc ponovno uvrstil na stopničke zmagovalnega odra, tokrat najnižjo. Simon Čibej je tokrat v boju za peto mesto ugnal Aljaža Tratnik, Žiga Čuk je bil dve mesti za slednjim, Nejc Mrak pa je rezultatsko zaokrožil deseterico.
Tako je za tekmovalci olimpijskega krosa tekmovalni del sezone 2011. Pred nami je le še kakšna dirka OKI pokala, pa šolsko državno prvenstvo na Ravnah za katerega v klubu upamo, da se ga bosta naši bližnji šoli udeležili, ter kakšna cestna dirka za tekmovalce, ki kombinirajo asfaltne ceste ter brezpotja. V jesenskem času sledi še zaključek sezone, tako  v klubu, kot tudi na kolesarski zvezi, kamor se odpravljamo po zaslužene pokale!

REZULTATI