Na zaključnem druženju tekmovalcev, njihovih staršev in trenerjev, smo v sproščenem vzdušju še zadnjič podoživeli vse uspehe pretekle sezone. Ker pa vemo, da bi lahko bilo marsikaj v prihodnje še bolje, smo medse povabili tudi naše bivše tekmovalce, ki si sedaj izkušnje nabirajo drugje.
Da je kolesarska sezona nadvse naporna in dolga priča tudi dejstvo, da je bilo pred samim druženjem izvedeno testiranje mladincev, ki so že v polnem pripravljalnem ritmu za sezono ki prihaja. Rezultati bodo osnova na merjenje napredka, saj bo mesec marec, ko se pričnejo prve dirke, prišel zelo hitro.
O prihajajoči sezoni bomo poročali naslednje leto, tokrat pa naredimo prerez lanske. Tekmovalci so nastopili domala na vseh slovenskih dirkah, udeleževali pa so se tudi tekem v Italiji, Avstriji, na Hrvaškem ter Nemčiji, kamor so nas peljale reprezentančne obveznosti.
V disciplinah gorskega kolesarstva smo nastopali s tridesetimi tekmovalci. Rezultatsko so izstopali Anže Skok, ki je z osvojenim slovenskim pokalom in osvojitvijo državnega naslova v olimpijskem krosu v kategoriji fantov do 15 let potrdil dobro delo zadnjih let, reprezentant Slovenije olimpijskih dnevov mladih Aljaž Tratnik, ki je med mlajšimi mladinci osvojil mesti podprvaka v pokalu krosa in državnem prvenstvu discipline eliminator, Špela Čuk je bila med dekleti do 11 let tako na DP kot v pokalu tretja, v kategoriji do 9 let pa sta si Hana Gnezda in Ivana Rosa Novak drugo in tretje mesto izmenjali. V prvo peterico uvrščenih je uspelo še Žanu Gnezda, Filipu Boškin, Nuši Moroz ter Mihi Tratnik Bajc, pohvaliti pa velja še predvsem dečke kategorij do 11 in 13 let, kjer so se v izredno močni konkurenci uvrščali v deseterico, čestitke pa tudi vsem ostalim tekmovalcem, ki so z udeleževanjem in trudom doprinesli k skupnem četrtem mestu kot ekipa.
Na cestnih dirkah smo v mladinskih kategorijah imeli dvanajst tekmovalcev, med katerimi sta se najbolj izkazala Anže Skok in Martin Lavrič. Anže je poleg tistega v krosu osvojil tudi pokal Slovenije na cesti v kategoriji dečkov A, s cestnih državnih prvenstev pa je domov prinesel še dve srebrni in dve bronasti medalji. Martin je v končni razvrstitvi pokala Slovenije med mlajšimi mladinci osvojil četrto mesto, v pokalu Alpe Adria je osvojil šesto mesto med posamezniki, z državnega prvenstva na velodromu pa je domov prinesel bronasto medaljo. Oba sta bila tudi stalna člana slovenske reprezentance. Na posameznih dirkah so se med prvih pet uvrstili še Matic Grošelj, Simon Čibej in Luka Laharnar. Pohvale pa si zaslužijo tud najmlajši, Jan Kenda, David Svit Novak, Marcel Skok in Špela Čuk, ki so se srčno borili v konkurenci s starejšimi dečki in deklicami. Ekipno smo pri dečki A osvojili tretje mesto v vseh ostalih kategorijah pa smo bili ekipno šesti (mladinci, mlajši mladinci, dečki C in deklice C). Prav tako šesti smo bili tudi med ekipami mlajših mladincev v pokalu Alpe Adria.
V selekcijah amaterjev in masterjev je na cesti najvidnejšo vlogo odigral Alen Štucin, ki je na Dirki okoli Slovenije osvojil odlično drugo mesto med posamezniki. Alen je bil tudi član ekipe, ki je zastopala barve našega društva na svetovnem prvenstvu za rekreativce, ki je letos potekalo tudi skozi naše kraje. Poleg njega pa so ekipo sestavljali še Dean Bratuž, Dejan Poljanec, Damjan Jeram, Miran Gnezda, Jure Laharnar in Zdravko Klasič. Fantje so udeleževali tudi dirk za pokal Slovenije ter raznih lokalnih dirk. V diciplinah gorskega kolesarstva pa so nas zastopali še David Vogrin, Boris Tušar, Uroš Gnezda in Damjan Jeram.
V mlajših kategorijah smo štartali na 70. dirkah, ki so štele za pokal Slovenije oziroma Italije, Hrvaške ali Avstrije ter za pokal Alpe Adria. Če pa upoštevamo še lokalne tekme ter dirke amaterjev in masterjev, pa se število štartov oz. dogodkov na katerih smo ponosno promovirali naše sponzorje povzpne na preko 130. Povedano drugače – to smo počeli vsaj enkrat vsak vikend od sredine marca pa do konca oktobra.
Tudi letos smo imeli precej dela z organizacijo prireditev. Sedma izvedba pokala OKI, ki bo svoj finale doživela to soboto v Mejci. Sredi maja smo v Ledinah pripravili dirko v olimpijskem krosu za vse kategorije. V juliju je potekala druga etapna dirka za dečke in deklice VN Idrija, v sklopu katere smo organizirali še krožno dirko Ledine za kategorije mladincev ter kronometer v Idrijsko Belo za rekreativce. No s prireditvami za letos še nismo končali. Kot že omenjeno, bo v soboto v Mejci potekal še zadnji letošnji OKI. Konec decembra pa pripravljamo v Ledinah še Božični ciklokros.
Na žalost pa kot večina ostalih, tudi naše društvo tare pomankanje finančnih sredstev. Tako se želimo ob tej priliki zahvaliti vsem, ki nam finančno ali kako drugače pomagate, kar razumemo kot nagrado za naš trud. Še posebej pa bi se želeli zahvaliti staršem tekmovalcev, ter krajanom KS Ledine, za gostovanje in pomoč pri izvedbi dveh zahtevnejših prireditev kot sta dirki v olimpijskem krosu in ciklokrosu.
Kot smo že v uvodu omenili je kolesarskih počitnic konec in tako smo že začeli z baznimi pripravami na prihodnjo sezono v kateri se nadejamo še lepših rezultatov.

Po končanem pikniku smo pri pospravljanju našli kapo in telefon – kdor ju pogreša naj pokliče 041 737 622 (Renato)

izgub