Z zadnjo dirko mladih v organizaciji Energije team-a v Mengšu, se je končal letošnji pokal gorskega kolesarstva. Avtobusna ekspedicija je tokrat na žalost štela precej manj članov kot bi si sicer želeli, vendar so bolezni naredile svoje.

Kot skoraj vsako letošnjo dirko, je tudi to močno zaznamovalo vreme, saj je bilo tudi tokrat deževno, proga pa dodobra namočena že nekaj dni pred tem. Organizator je tekmovanje strnil v vsega tri starte, kar je pripomoglo k hitrem odvijanju. Začeli so najmlajši, od naših tokrat le Ivana Rosa Novak in Hana Gnezda, ki je z drugim mestom tudi uspela osvojiti letošnjo skupno zmago. Kot tretja je dirko končala Ivana, kjer je kočala tudi v skupnem točkovanju. Sledil je start kategorij U11 in U13. Tu je pri dekletih Nuša Moroz v boju za tretje mesto ugnala Špelo Čuk, kar pa je slednji še vedno zadostovalo za skupno tretje mesto pokala. Marcel Skok je bil tokrat edini tekmovalec med dečki U11, osvojil je deseto mesto, na sedmo mesto pa se je zavihtel Aleš Skok v kategoriji U13. Najštevilčnejša zasedba naših je bila tokrat v kategoriji U15, kjer so nas zastopali Janez Mohorič, Matej Lahajnar in pokalni prvak Anže Skok, za kar mu je zadostovalo tokratno drugo mesto. Matej je končal kot šestnajsti, Janez pa devetnajsti. Na drugem mestu je dirko končal tudi Aljaž Tratnik v kategoriji mlajših mladincev, kjer je končal tudi v skupnem točkovanju. Bravo!

Ne glede na končano sezono, bomo s treningi še nekaj časa nadaljevali, da izkoristimo vreme kolikor bo sicer mogoče, potem nekaj počitka, novembra pa start v novo sezono 🙂

Rezultati

xcm