V soboto, 30. septembra, je zadnjo dirko SloXcup pokala gostilo Športno društvo Energija. Na priljubljenem poligonu v Šumberk v Domžalah je kratka proga z veliko crosscoutry elementi gledalcem ponudila atraktivno dirko.

Zadnja dirka v SloXcup pokalu v Domžalah, je bila zadnja priložnost za spremembe na lestvicah v skupnem točkovanju. V kratkem krosu so se za točke v posameznih kategorijah potegovali tudi člani Kolesarskega društva Sloga 1902 Idrija.

V kategoriji dečkov U9 je nastopil Luka Burnik, ki se je po skupnem seštevku iz tehničnega poligona uvrstil na 6. mesto. Med dečki v kategoriji U13 sta se na odlično pripravljeni progi pomerila Jakob Prezelj in Tjaš Pelhan. Slednji se je uvrstil na 8. mesto, Jakob Prezelj pa je bil, zaradi predrte zračnice, primoran tekmovanje predčasno končati. V kategoriji dečkov U15 je Nik Hvala letošnjo sezono končal na 6. mestu, Aljaž Boškin pa je zasedel 10. mesto.

Tekmovalna sezona 2023 se bliskovito bliža koncu. Zadnji preizkušnji v cestnem kolesarstvu bosta potekali že prihodnji konec tedna v Straži pri Novem Mestu na tekmi Pokala občine Straža in v Podsmreki na tekmi Velike nagrade Avtomojstra 2023.