V soboto se je pričela tudi sezona cestnega kolesarstva za mlajše kategorije. Prvo dirko je gostil Ptuj, tokrat že tretjič v Hajdošah. Sočasna tekmovanja v Premanturi, ter nekaj poškodb pa so našo zasedbo sicer nekoliko okrnile.

Ravninska dirka ter tipanje sotekmovalcev morda še ni prikazala pravega razmerja moči, smo pa z uvrstitvami kot ekipa lahko zelo zadovoljni. Kot prva je nastopila Hana Gnezda v kategoriji deklic C. Skupaj z dečki so prevozili tri kroge, za zmagi pa je bil odločilen ciljni sprint. Hani je le nekaj metrov zmanjkalo, da bi prehitela tudi zmagovalko, a smo bili tudi z drugim mestom seveda zadovoljni.

Malo kasneje sta v dirki nastopila Marcel Skok pri dečkih A in Špela Čuk pri mlajših mladinkah. Potek dirke in razplet je bil domala enak kot pri mlajših, razplet pa vsaj med fanti še uspešnejši, saj je Marcel zmagal, Špela pa je osvojila peto mesto.

Med mlajšimi mladinci sta nas tokrat zastopala Aleš Skok in Jan Kenda. Z razliko od prejšnjih dveh tekem, je tukaj enemu izmed nastopajočih uspel pobeg, v ozadju pa se je odvijala dirka, kot v prejšnjih. Ciljni sprint glavnine je tokrat odločal o drugem mestu, Jan je končal kot enajsti, Aleš pa kot osemnajsti.

Rezultati : https://prijavim.se/uploads/3177_result.pdf