V soboto se je v Tropovcih pričela nova sezona slovenskega pokala za vse kategorije. Iz našega društva so se tekmovanja udeležili po štirje člani v kategoriji mladincev in dečkov C, ter po en predstavnik(ca) v kategorijah deklic C, mlajših mladincev ter veteranov B.
Z dirkami so pričeli starejši mladinci, ki so se za najboljše uvrstitve borili skupaj z novonastalo kategorijo Amaterji +, kar naj bi dvignilo tako tekmovalni nivo kot tudi število nastopajočih. Glede na zagnanost slednjih, bi lahko temu vsekakor pritrdili. Po 90 km dirke, sta Martin Lavrič na desetem in Patrik Komel na dvaindvajsetem mestu uspela v cilj z glavnino, ki je za zmagovalno trojico zaostala nekaj manj kot tri minute, medtem ko sta Žiga Čuk in Simon Čibej tekmovanje zaključila že pred samim ciljem.
Sledila je dirka ostalih amaterjev in veteranov. Le to je zaznamoval padec v ciljnem šprintu, kateremu pa se je uspelo izogniti Damjanu Jeram, ki je tako uspel med veterani B do petega mesta.
Anže Skok letos nastopa med mlajšimi mladinci. Kljub nekaj poskusom pobegov, so se tekmovalci, ki so tokrat prihajali iz štirih držav, dobro nadzirali med seboj in večinoma vozili v strnjeni skupini. Le-ta se je za zmago pomerila tudi v ciljnem šprintu, kjer pa Anže tokrat s sedemindvajsetim mestom prav gotovo ni bil zadovoljen.
Med zadnjimi so se na start podali še naši najmlajši. Med preko sedemdeset prijavljenim v kategorijah dečkov C in deklic C in B, so bili tudi Špela Čuk, Marcel in Aleš Skok, Jan Kenda ter David Svit Novak. Na 10 kilometrov dolgi trasi, je tempo že od samega začetka narekoval srdit boj za najboljšega najmlajšega. Prav na vrh našim sicer ni uspelo, so pa osvojili spodbudna mesta za nadaljevanje sezone. David je osvojil štirinajsto mesto, Aleš sedemnajsto, mesto za njim se je uvrstil Jan, medtem ko je Marcel dirko končal na dvaintridesetem mestu. Špela pa je med najmlajšimi deklicami osvojila šesto mesto.

Tropovci rezultati

Fotke – prijavim.se