Sobotna tekmovanja na Pokljuki so tokrat po kronometru štela še za naslove državnih prvakov v kriteriju mladinskih in starejših kategorij. Za ogrevanje so s tekmovanji na končni cilj vseeno pričele najmlajše kategorije. V prvem startu sta tako nastopila Jakob Prezelj in Ivana Rosa Novak. Kljub razmočenem cestišču tekmovalci niso imeli večjih težav, so se pa kazale razlike v sami previdnosti in tveganju na eni, ter seveda izkušnjami v takih pogojih na drugi strani. Jakob je prikolesaril do enaintridesetega mesta med dečki C, Ivana pa je tokrat končala na četrtem mestu.

Po spremembi starta mladink, so se za deškimi skupinami najprej v tekmovanje za naslov prvaka podali mlajši mladinci. Jernej Kavčič je tudi tokrat pokazal svojo vzdržljivost, saj je v cilj prikolesaril z ubežno peterico, osvojena točka na končnem cilju pa mu je prinesla uvrstitev v prvo deseterico.

Mladinke so tako startale skupaj z ženskami. V boj za skupne točke se je že od začetka neustrašno podala Nuša Moroz, na prvem letečem cilju presenetila prav vse tekmovalke in z osvojenimi petimi točkami. Po pobegu ene izmed članic in starejše mladinke, je Nuša kasneje le še nadzirala potek tekmovanja, s tretjim mestom v ciljnem sprintu pa je le še potrdila osvojen naslov med mlajšimi mladinkami.

Rezultati Prijavim.se :

https://prijavim.se/uploads/3896_result.pdf

Galerija Prijavim.se :

https://prijavim.se/gallery/album/284/dp_gorje_2020_/1/