Danes je v Domžalah potekalo državno prvenstvo v olimpijskem krosu. Tekmovalci našega kluba, so kljub nekoliko okrnjeni zasedbi ponovno dosegli lepe uvrstitve.

Pri najmlajših tokrat nismo imeli predstavnika, v kategoriji U9, pa sta srebrno in bronasto medaljo osvojila David Svit Novak in Nace Gnezda. Pri dečkih kategorijo višje je tretje mesto osvojil Matej Lahajnar, mesti za njim pa Peter Svetličič in Gašper Gantar. Jernej Tolar je tokrat osvojil 11. mesto. Še bolje sta se v tej kategoriji odrezali dekleti. Polona Murovec je zmagala, mesto za njo pa je končala tekmovanje Barbara Čibej. V kategoriji do trinajst let nas je zastopala le Klara Lahajnar, ki je bila tokrat srebrna. V razredu do 15 let se nam je medalja izmuznila le za eno mesto, saj je bil Miha Tratnik Bajc četrti, Tratnik Aljaž je bil šesti, Simon Čibej in Nejc Mrak pa deseti oziroma enajsti.

V mladinskih kategorijah, sta nas tokrat okrepila »cestna« Miha Poljanec pri mlajših in Žiga Grošelj pri starejših mladincih. Mlajši je končal na sedmem mestu, medtem ko je starejši odstopil zaradi tehničnih težav.

V najelitnejši kategoriji elite je David Vogrin dosegel osmo mesto, veteran Leon Svetličič pa je v kategoriji III. ubranil lansko drugo mesto iz Kamnika.

Čestitamo!