Kategorija:

Tekme v krosu na izpadanje – eleminator, so se letos kar namnožile. Prizorišče dogajanja je bilo tokrat v Hrastniku, od koder prihaja naš svetovni in evropski podprvak v tej disciplini, Miha Halzer. Na žalost pa je bila ta tekma zanj usodna saj si je pri padcu poškodoval ramo …, pa ravno večer pred poletom v Južno Afriko na svetovno prvenstvo. 

Eleminator je tokrat bil zanimivejši kot po navadi. Skakalnica s skejt parka, skakalnica čez vodo, kratek spust po stezici in nekaj sklopov stopnic, so poskrbeli za razgibano progo. 

Tokrat smo tekmovali v kategoriji U17 in U13 / U11. V mlajši kategoriji si je Jakob Tratnik priboril 3. mesto, po visokem poletu na skakalnici. Pri mladincih pa smo ponovno napolnili stopničke. Miha  Tratnik Bajc je imel smolo z verigo in po lovu za tekmeci, prišel iz zadnjega na 2. mesto. Nejc Mrak pa se je v ciljnem sprintu malce uštel in končal na 3. mestu.  Aljaž ni odpeljal tako kot bi si morda želel, a na koncu  je vseeno bilo dovolj za 4. uvrščenega. 

Letos sta na sporedu še vsaj dva krosa na izpadanje in vsi ste vabljeni k že v ustaljeni ekipi za eleminator, da se skupaj borimo in osvojimo še kakšno kolajno več. 

Avtor slik v fotogaleriji je Frane Kranjec