Med ženskami Tanja Žakelj, med moškimi mlajši član Gregor Krajnc

Za Slogo je Anže Skok zmagal, na stopničkah še Ivana Rosa Novak, Hana Gnezda in Žan Gnezda

Ledine so v organizaciji idrijske Sloge 1902 ter izdatno podporo krajanov ter krajevne skupnosti gostile tretjo dirko slovenskega pokala za leto 2014. Glede na to, da je bila letošnja izvedba prva, je že v dneh pred dirko velika množica tekmovalcev, zlasti mlajših kategorij, na njej trenirala, kar je glede na njeno razgibanost in težavnost marsikomu koristilo.

V vremenu, ki je vseskozi viselo na dež, so prvi začeli z dirko članice, amaterji in vse tri skupine veteranov. Tanja Žakelj (Unior tools team), je na njej dobro poznanih terenih ter ob bučni podpori njenega navijaškega kluba, suvereno odpeljala k njeni prvi letošnji zmagi v pokalu, saj se prvih dveh, zaradi dirk mednarodnega ranga ni uspela udeležiti. Sledila ji je Nina Homovec (Orbea Geax), tretje mesto pa je osvojila Tina Perše iz Calcita. Mohor Vrhovnik (Calcit bike team) je bil najhitrejši amater, pred Tadejem Podgornik (Orbea Geax) ter Evgenom Pevcem (Energijateam.com). Ekstremni kolesar Alen Štucin (tekom podeljevanja nagrad, so se mu KD Sloga 1902 (čigar član je), ter zvesti navijači s spominsko plaketo ter simboličnim darilom zahvalili za doseženo drugo mesto na DOS-u 2014) se je preizkusil tudi kot gorski kolesar, ter osvojil odlično osmo mesto, dve mesti za njim pa je dirko končal Uroš Gnezda (prav tako Sloga 1902). Pri veteranih I sta dvojno zmago osvojila Mitja Černe in Aleš Boškin (oba DEŠ FLEŠ) pred Gregorjem Mikličem (Calcit bike team). Slogaša Boris Tušar in Damjan Jeram sta osvojila sedmo oz. deseto mesto. Pri veteranih II je slavil še eden od rednih udeležencev ekstremnih tekmovanj Peter Vesel (UNI Team), pred Milanom Urbančič (Scott team), ter Markom Škarja (Energijateam.com), pri veteranih III pa Tine Zupan (Scott team), pred Alešem Boben (MTB Trbovlje Specialized) in Mirkom Rauterjem (Ganesha team).

Sledila je dirka članov in mladincev, kje si je zmago med mlajšimi člani kot tudi generalno privozil Gregor Krajnc (Calcit bike team), pred Gregorjem Dimic (Energijateam.com) in klubskim kolegom Urbanom Ferenčak. Pri članih je bil najhitrejši Boštjan Hribovšek (Calcit bike team), pred  Mitjem Tancik iz Energijateam.com (drugi in tretji generalno), ter tretjim Blažem Pristovnikom (Orbea Geax). Sočasno s člani, so se za čim boljša mesta potegovali tudi mladinci, kjer je zmagal Peter Zupančič (Calcit bike team), pred Matejem Bergerjem (Energijateam.com) ter Ravenčanom Rokom Nagličem. Sledila  sta mu Miha Tratnik Bajc in Simon Čibej, medtem ko je bil Žiga Čuk (vsi Sloga 1902) osmi. Pri mlajših mladincih je slavil Ciril Zupan (Energijateam.com), pred Blažem Govekar (Orbea Geax), Anže Mihalič (Energijateam.com) pa je bil hitrejši od Aljaža Tratnik, ki je končal kot četrti, medtem ko je okvara kolesa preprečila uvrstitev Luki Laharnarju (oba Sloga 1902).

Sledili so starti najmlajših. Na njihovo žalost (no, predvsem njihovih staršev), vreme ni zdržalo, kar pa ni vplivalo na trud in zagnanost pri samem tekmovanju. Na najkrajšem krogu je v kategoriji U7 med deklicami slavila Meta Tancik (Energijateam.com), pred Evo Terpin (Orbea Geax) in Ano Inkret (Calcit bike team), med dečki pa Jaka Tominšek  pred Nikom Auerjem (oba Calcit bike team) ter Lenartom Dejak (Energijateam.com). V razredu višje – do 9 let, je med deklici zmagala Nika Mikuž (Orbea Geax), medtem ko sta bili Ivana Rosa Novak in Hana Gnezda (obe Sloga 1902) druga oz. tretja. Pri dečkih je bil najhitrejši Jan Boltar (Calcit bike team) pred klubskim kolegom Žanom Lopatičem, ter Slogašema Žanom Gnezda na tretjem in Filipom Boškinom na četrtem mestu, medtem ko je dirko na devetem mestu končal še en Slogaš Matic Česnik Pivk.

Kljub temu, da je vreme kasneje že nekoliko prizanašalo, pa je kategorijam ki sledijo, razmočen teren predstavljal daleč najtežje pogoje. V kategoriji do enajst let je pri deklicah ponovno slavila Hana Kranjec Žagar, pred Zojo Kranjec (obe Calcit bike team), Daša Mlakar (Orbea Geax) pa je bila hitrejša od obeh »domačink«, Nuša Moroz je bila četrta, mesto za njo pa še Špela Čuk (obe Sloga 1902). Tudi pri fantih je zmaga pripadla Calcit bike teamu in Žanu Pahor, sledila sta Jure Rus in Miha Smrdel (oba Orbea Geax). Jošt Svetličič je bil osmi, Vit Felc štirinajsti, mesto za njim Marcel Skok, Jure Čibej in Jan Kenda pa sedemnajsti oz. osemnajsti. Sledil je start kategorije U13. Pri dekletih je v progo zagrizla le ena tekmovalka, Hrvatica Ida Trstenjak (BK Mura Avantura) in tako zmagala, pri fantih pa je po začetnem ostrem boju Matic Žagar Kranjec (Calcit bike team) prepričljivo zmagal pred Teom Pečnik (KK Ravne) in klubskim sotekmovalcem Petrom Vovkom. S težkimi razmerami so se dobro spopadli tudi naši, Maj Felc je končal kot sedmi, David Svit Novak kot deveti, Jakob Tratnik kot štirinajsti, Aleš Skok kor šestnajsti, medtem ko je Nace Gnezda po padcu na žalost dirko predčasno končal. Kot zadnji so se na start podali še fantje in dekleta kategorij do petnajst let, ter mladinke. Tu je Anže Skok s tretjo zaporedno zmago poskrbel za najboljšo uvrstitev društva organizatorja, drugi in tretji pa sta bila člana Orbee Geax, Matevž Govekar in Miha Klemenčič. V najštevilnejši kategoriji je imela Sloga še dva predstavnika, in sicer Mateja Lahajnar na šestnajstem mestu in Janeza Mohorič na dvajsetem. Vita Movrin (Energijateam.com) je bilo najhitrejše dekle v isti kategoriji, pred Niko Dečman (Calcit bike team) in Tjašo Janežič (Calcit bike team), medtem ko je bila Eva Jagodič (Calcit bike team) najhitrejša mladinka, pred Ano Movrin (Energijateam.com) na drugem, ter  Katjo Kranjec (Calcit bike team) na tretjem mestu.

Brez prizadevnih "Ledincev" bi dirko sami težko speljali, zato se jim na tem mestu zahvaljujemo za gostovanje in pomoč.

Tudi brez sponzorjev ne gre – tokrat so nas podprli: RIWAL, KS Ledine, Kolektor, Zavarovalnica Triglav, Zoran Rovtar, Cult, KC Bonča

Vsekakor pa hvala tudi redarjem in vsem ostalim, ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi dirke.

 

Rezultati

Fotogalerija, še več fotk M.T.B in prijavim.se