V dolini Završnice je bila v soboto na sporedu tretja dirka za pokal mladih v krosu. Tokratna zasedba je bila rekordna, saj je za KD Sloga 1902 nastopilo kar 17 tekmovalcev in po tem sodeč se za prihodnost kolesarstva v naši kotlini ni bati.

V kategoriji U9 so bila vsa mesta na stopničkah naša. Na najvišji je stal Maj Felc, drugi je bil Nace Gnezda, tretji pa David Svit Novak. Ekipni uspeh je zaokrožil še Jure Čibej s sedmim mestom. Pri dekletih pa je slavila Špela Čuk. 

V kategorij U11 je bil četrti Matej Lahajnar, šesti Peter Svetličič in enajsti Jernej Tolar. Alen Obid pa je po dobri vožnji odstopil zaradi defekta. Med dekleti je zmagala Polona Murovec, ki je po novem tudi članica KD Sloga 1902, za njo pa se je uvrstila Barbara Čibej

 

Pri U15 je odlično vozil Miha Tratnik Bajc, ki pa je zaradi tehnične okvare dirko končal v zadnjem krogu. Podobne težave je na svojem debiju imel tudi Aljaž Tratnik. Žiga Čuk je bil na koncu šesti, na osmem in devetem mestu pa sta dirko končala Simon Čibej in Nejc Mrak.

 

Naslednja dirka pa bo že prihodnjo nedeljo v Tuhinjski dolini.